Dit weekend filmparels bij het IFFG

Gepubliceerd op 11 april 2023 om 09:59

Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) toont van 13 t/m 16 april de allernieuwste films van over de hele wereld in de theaters van de vesting Gorinchem. De organisatie is er klaar voor en kan niet wachten om de filmparels te delen met haar publiek.

Foto IFFG: Festivaldirecteur Anika van der Kevie & team zijn er klaar voor

Donderdagavond 13 april start het festival met een avond voor haar genodigden en sponsoren met de voorpremièrefilm Caïro Conspiracy. De film is op zondag voor het publiek te zien.

Het filmfestival zal ook de 7e editie de theaters De Nieuwe Doelen, Peeriscoop en ’t Pand ombouwen tot bioscooplocaties. Zo kan de bezoeker zich helemaal laten mee voeren naar elders op de wereld. Er staan een dertigtal films op het programma, met name uit Azië, Latijns-Amerika en Afrika.

Er zijn diverse bijzondere programma’s zoals het Talent Programma dat gepresenteerd wordt door Martin Koolhoven. Een filmprogramma uit Zuid-Korea met extra aandacht voor de cultuur in dit land. Zo kun je in het festivalcafé van De Nieuwe Doelen Koreaanse videogames spelen en authentieke klederdracht bewonderen. Er zijn diverse gesprekken met producenten en regisseurs; zoals op zaterdagavond 15 april om 20.45 uur gaat producent Bear Damen in gesprek over zijn film War Pony. Tot slot wordt de Jongeren Jury Award uitgereikt, voorafgaand aan de Boliviaanse film Utama.

Het IFFG vindt plaats van 13 t/m 16 april en het complete programma vind je op de website. Meer info en tickets via www.iffg.nl

Foto IFFG: Festivaldirecteur bij het Hendrick Hamel beeld, de ‘ontdekker’ van Korea


«   »