Zeven vrouwen en een galerie

Gepubliceerd op 13 juni 2022 om 16:11

Wij zijn zeven vrouwen met een passie. Drie keramisten, een goudsmid en drie kunstschilders met ieder een eigen herkenbare manier van werken. We maken unieke en betaalbare kunst.

De keramiek wordt gemaakt door Truus Beumken, Barbara van Ruijven en Margreet Alting. Het werk is heel divers, zowel geboetseerd als op de draaischijf gemaakt. Truus maakt vooral gebruiksvoorwerpen en sieraden, Barbara boetseert vaak dieren en dan vooral vogels en Margreet haar werk is regelmatig kleurrijk gedecoreerd en bloemen zijn favoriet. Een paar keer in het jaar gaan we met elkaar raku stoken (hiermee krijg je mooie craquelé effecten) en worden de prachtige resultaten in de galerie erbij gezet.

Janneke van der Valk is onze goudsmid. Zij maakt unieke met de hand vervaardigde sieraden van zilver en goud. Vaak verfijnd en met edelstenen erin verwerkt.

De schilderijen zijn van Christine de Wijse, Lydia de Rooij en Liesbeth Leenman. Christine haar werk is heel divers, kleurrijk en met acryl op doek. Lydia is een realistisch schilder en zij gebruikt pastelkrijt en olie-of acrylverf. Liesbeth schildert dieren, maar het liefst mensen en ze werkt met een losse toets. (meer tekst onder foto)

Nieuwsgierig geworden? Ons werk is te zien en te koop in het prachtige pand van Burgstraat 13 in Gorinchem. We delen de werktijden, de kosten, de passie en het plezier! Kom gerust eens vrijblijvend binnenlopen, dat vinden we heel leuk. Of neem eens een kijkje op onze website of op de Instagram pagina. U kunt ons ook mailen.

En niet onbelangrijk, wij werken allemaal in opdracht om speciaal iets te maken naar uw wensen. Info: www.galeriedeburgpoort.nl


«   »