Culturele Zondag 10 juli

Gepubliceerd op 29 juni 2022 om 10:34

Ook in de zomermaanden draait de Culturele Zondag in de vesting Gorinchem gewoon door. Wel hebben theaters Peeriscoop en Het Zevende Huis zomersluiting, maar daarentegen is de Grote Kerk wel geopend. Daar is een expositie te zien van schilderijen van leerlingen van Neeltje Alblas met als thema: ‘verloren werelden’. 

Op zondag 10 juli zetten 14 deelnemende locaties zoals musea, galeries en ateliers hun deuren wijd open. Alle locaties zijn gratis toegankelijk. Als het droog weer is treedt Donna Bastiaans buiten op bij Molen De Hoop met haar meezing café. Neem een kleedje mee en een gevulde koelbox en meezingen maar! In de molen zijn nieuwe exposities te zien van een oude brandweerladder en foto’s van de inmiddels verdwenen molen ‘De Eendracht’.

Stripverhaal in het Gorcumse Museum

Roel Mulder

In het Gorcums Museum is een nieuwe expositie over de jaren 1572 en 1672 die voor de stad van grote betekenis zijn geweest. Over de Martelaren en het rampjaar. Om 14 uur laat Roel Mulder, de maker van een stripverhaal over het rampjaar de geschiedenis op een leuke manier herleven. Entree is 5 euro, het museum is gratis. In het Hendrick Hamelmuseum is naast de vaste collectie over de Gorcumse ontdekker van Korea nog steeds de succesvolle tentoonstelling van de bekende Gorcumse schilder H.A. Ravenswaaij te zien.

Overige galeries en ateliers

Ook de galeries ontvangen graag kijkers en bezoekers. Het Stiltecentrum ‘In de toren’ is open met een expositie van Johanna van Roode. Met gemengde technieken verbeeldt zij de schoonheid van ontbinding en verval. In de

In de Kruitmagazijnen is een expositie van een combinatie van drijfhout en woorden (gedichten) van Ariena Ruwaard met als titel ‘Hout Woord’. In de galeries De Burgpoort en Kunst bij Karel exposeren nieuwe kunstenaars hun werken. 

Ariena Ruwaard

Karen Bruggeman heeft nieuw werk in galerie Sterke Kunst, aangevuld met sieraden van Saskia van der Donk en collages met het thema Rotterdam van gastexposant Aukje Hessels. In Plateel Atelier Painting Blue vindt men tegels en borden. Deze zijn door Bibi Hengeveld beschilderd en geglazuurd in de traditionele techniek, maar met een eigentijdse knipoog qua ontwerp. In galerie Etiënne van de Nobelen exposeert Corine de Bruijn haar schilderijen van dieren. Neem ook een kijkje in een van de ateliers zoals De Weverij van Studio Roodenburg, het atelier voor clavecimbelbouw of antiquariaat ‘De Juf’. Voor uitgebreide informatie van alle activiteiten zie www.culturelezondaggorinchem.nl


«   »