Call for Art

Gepubliceerd op 30 juni 2022 om 10:35

Actie van juni tot december

In de tentoonstelling ‘Boeiend?! 1572’ gebruikt het Gorcums Museum het verhaal van de Martelaren van Gorcum om het verleden én het heden te belichten. Boeiend?! Wij denken van wel! Want zoals het verhaal van de Martelaren van Gorcum al generaties wordt doorverteld, zo verdienen ook de glasscherven uit de ramen het om bewaard te blijven. Daarom organiseert het Gorcums Museum het project Schitterende scherven.

Het Gorcums Museum roept professionele kunstenaars en goudsmeden op om de scherven van het raam van de Martelaren te verwerken in één of meerdere sieraden. Ben jij professioneel kunstenaar of edelsmid? Dan kun je bij Gorcums Museum een setje historische glasscherven opvragen. Zij zien de scherven graag terug, maar dan verwerkt in één of meerdere hedendaagse sieraden. De collectie die hierdoor ontstaat, zal tentoongesteld worden in het Gorcums Museum van 21 oktober t/m. 11 december. Tijdens een feestelijk evenement zal er op 9 december een veiling plaatsvinden waar de sieradenkunst geveild zal worden. Lees meer op:  Call for Art – Gorcums Museum

Meedoen

Meld je aan via de onderstaande button en je ontvangt meer informatie per mail. Daarna sturen we een setje scherven naar je toe!


«   »