Open Dag in het Hendrick Hamel Museum

Gepubliceerd op 18 juli 2022 om 15:43

In het Hendrick Hamel Museum, aan de Kortendijk in Gorinchem maakt u kennis met Gorcumer Hendrick Hamel, die in 1653 als scheepsboekhouder voor de VOC naar Japan voer en op de kust van Korea schipbreuk leed. Zonder het ‘journael’ van zijn reis zou de wereld nog eeuwenlang niets hebben gehoord van dit land. Daarom wordt de Hamel wel gezien als ‘de ontdekker van Korea’.

Op zijn geboortedag, zaterdag 20 augustus, organiseert het museum van 10.00- 17.00 uur een feestelijke Open Dag, de jaarlijkse Hameldag. Bezoekers worden ontvangen met muziek, drankjes en hapjes. Theatergroep BISonder verzorgt rondleidingen waarbij de gasten, op theatrale wijze, worden meegenomen in Hamels avontuur: vanaf de dramatische schipbreuk, via wonderbaarlijke ontmoetingen, tot de ontsnapping uit gevangenschap in Korea. Aanvang van de rondleidingen: tussen 11.00/16.00 uur op elk heel uur.

Bezoek gelijk ook de expositie ‘H.A.Ravenswaaij, schilder met passie voor Gorcum en de natuur’.

Adres: Kortendijk 67.

Voor nadere inlichting kunt u kijken op de website www.hendrickhamelmuseum.nl of contact opnemen met Mathieu van Pelt tel. 0616397211


«   »