Culturele Zondag met nieuwe exposities

Gepubliceerd op 11 augustus 2022 om 09:06

Op zondag 14 augustus zetten 12 deelnemende locaties zoals musea, galeries en ateliers hun deuren wijd open. Alle locaties zijn gratis toegankelijk. Als het droog weer is treedt Donna Bastiaans buiten op bij Molen De Hoop met haar meezing café. Neem een kleedje mee en een gevulde koelbox en meezingen maar! In de molen is een deel te zien van de nieuwe expositie ‘Vestingwerken en vestingrampen’. Het andere deel is te zien in de nabijgelegen Kruitmagazijnen aan de Dalemwal.

 De Urban Fotosafari, die gepland stond voor de culturele zondag dit  weekend gaat niet door in verband met de verwachte hitte.

Fotosafari in het Gorcumse Museum 

In het Gorcums Museum is nog steeds de expositie over de jaren 1572 en 1672 die voor de stad van grote betekenis zijn geweest. Over de Martelaren en het rampjaar. Tevens exposeert Marcel Köppen met ‘Panorama Gorinchem’ een selectie uit 45 jaar stadsfotografie.  In het Hendrick Hamelmuseum is naast de vaste collectie over de Gorcumse ontdekker van Korea nog steeds de succesvolle tentoonstelling van de bekende Gorcumse schilder H.A. Ravenswaaij te zien. Vanaf 14 uur is Marijke Ravenswaaij-Deege aanwezig om persoonlijke toelichting te geven bij het werk van haar overleden schoonvader.

Marcel Köppen met ‘Panorama Gorinchem’ een selectie uit 45 jaar stadsfotografie.

De Weverij van Studio Roodenburg

Nieuw in galeries en ateliers 

Ook zijn er nieuwe exposanten in de overige locaties. Het Stiltecentrum ‘In de toren’ is open met een expositie van Johanna van Roode. Met gemengde technieken verbeeldt zij de schoonheid van ontbinding en verval. In de Grote Kerk zijn aquarellen te zien van Anja
Terlouw en in galeries De Burgpoort en Kunst bij Karel exposeren nieuwe kunstenaars hun werken. Karen Bruggeman heeft nieuw werk in galerie Sterke Kunst, aangevuld met sieraden en collages van gastexposanten Saskia van der Donk en Aukje Hessels. 

Eveneens te gast èn aan het werk is tekenaar en schilder Gerrit Kok. In plateelatelier Painting Blue vindt men beschilderde tegels en borden in de traditionele techniek, maar met een eigentijdse knipoog qua ontwerp. Tevens exposeert Anita Gankema hier haar bijzondere sieraden. Neem ook een kijkje bij de sculpturen van Frits Zillig in de Caponnière of in een van de ateliers De Weverij van Studio Roodenburg of het atelier voor clavecimbelbouw. Voor uitgebreide informatie van alle activiteiten zie www.culturelezondaggorinchem.nl


«   »