Home » Kunst/Cultuur/Museum » Culturele Zondag met nieuwe exposities

Atelier Gorinchem organiseert Stadswandeling/Kunstdialoog op 10 augustus 2022 door Laag Dalem

Deze week wandelen we door Laag Dalem. Wandel ook mee met de Kunstdialoog door steeds weer een ander verrassend deel van Gorinchem. Soms door een deel van de oude vesting, andere keren door een van de nieuwere delen. Samen kijken en praten we over kunst in de buitenruimte, bijzondere architectuur, historische panden en straten. Maar zeker ook over wat dat losmaakt en herinneringen aan vroeger.

Lees meer »

Culturele Zondag met nieuwe exposities

Op zondag 14 augustus zetten 12 deelnemende locaties zoals musea, galeries en ateliers hun deuren wijd open. Alle locaties zijn gratis toegankelijk. Als het droog weer is treedt Donna Bastiaans buiten op bij Molen De Hoop met haar meezing café. Neem een kleedje mee en een gevulde koelbox en meezingen maar! In de molen is een deel te zien van de nieuwe expositie ‘Vestingwerken en vestingrampen’. Het andere deel is te zien in de nabijgelegen Kruitmagazijnen aan de Dalemwal.

Lees meer »

Middeleeuws kampement

Op 13 en 14 augustus nemen de Meyden van Loevestein je mee terug te nemen naar vervlogen tijden. Heel het weekend laten ze kinderen op speelse wijze kennis maken met middeleeuwse gebruiken en gewoonten. Ook hier staat water centraal. Ze laten bijvoorbeeld zien hoe je wol kleurt. Verder zijn er ambachten, dansen, koken en kun je spelletjes spelen. Om naar te kijken of om zelf mee te doen.

Lees meer »

Film kijken onder de sterrenhemel op Loevestein

Film kijken onder de sterrenhemel, met het prachtig aangelichte kasteel als decor. Mooier wordt het niet! Op 26, 27 en 28 augustus organiseert Slot Loevestein, in samenwerking met het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) drie zomerse filmavonden in een bijzondere en intieme setting.

Lees meer »

Nieuwe website Theater 't Pand

Theater 't Pand, Korenbeurs 3-5 te Gorinchem heeft een nieuwe website. Ontwerper Nanno Koerts heeft de website zo ingericht, dat hij nu ook heel gebruiksvriendelijk is met uw mobiele telefoon of tablet. 

Lees meer »

Beeldententoonstelling in Hofje van Van Aerden

Van 4 augustus tot en met 10 september is in de tuinen van het Hofje van Mevrouw Van Aerden in Leerdam voor de tweede keer een beeldententoonstelling ingericht. Er is werk te zien van 13 kunstenaars die zijn vertegenwoordigd met beelden in uiteenlopende materialen als brons, glas, hout, keramiek en andere rond het thema Human / Menselijk. Door de beslotenheid van de tuinen is een intieme tentoonstelling ontstaan die op drie middagen vrij toegankelijk is. 

Lees meer »

Slot Loevestein genomineerd als leukste uitje ANWB

Wat is het leukste uitje van Nederland? De ANWB vraagt zich dit ieder jaar opnieuw af en gelukkig stemt Nederland massaal op haar favoriete uitjes per provincie en voor het land. Vandaag heeft de ANWB de genomineerden voor het ‘Leukste uitje van Gelderland’ 2023 bekend gemaakt, Slot Loevestein is één van de genomineerden.

Lees meer »

Zomervakantie op Slot Loevestein

Deze zomervakantie is er van alles te doen op Slot Loevestein. Dagelijks mooie verhalen, elke woensdag een workshop en elke vrijdag oudhollandse spellen. Ook komen de kasteelschutters en de Meyden van Loevestein langs.

Lees meer »

Open Dag in het Hendrick Hamel Museum

In het Hendrick Hamel Museum, aan de Kortendijk in Gorinchem maakt u kennis met Gorcumer Hendrick Hamel, die in 1653 als scheepsboekhouder voor de VOC naar Japan voer en op de kust van Korea schipbreuk leed. Zonder het ‘journael’ van zijn reis zou de wereld nog eeuwenlang niets hebben gehoord van dit land. Daarom wordt de Hamel wel gezien als ‘de ontdekker van Korea’.

Lees meer »