Home » Kunst/Cultuur/Museum » Iktoon: Gorcumse creatievelingen in de kijker

Iktoon: Gorcumse creatievelingen in de kijker

Kunst op de Berenboot

Vrijdagmorgen komen peuters vanaf 2,5 jaar die zich net wat sneller ontwikkelen dan hun leeftijdsgenootjes hier bij elkaar om te spelen en te leren. Elke 6 weken is er een ander thema. Het laatste thema ging het over Kunst.

Lees meer »

Gezellige Cultuurmiddag

Zaterdagmiddag was Schouwburg De Nieuwe Doelen een Cultuurcafé. Het ontmoetingspunt voor alle cultuurliefbeoefenaars en- liefhebbers. Een fijn moment om elkaar weer eens te zien. Praten met elkaar over het beroep of liefhebberij. Misschien plannen maken om elkaar te kunnen versterker.

Lees meer »

Atelier Gorinchem organiseert Stadswandeling/Kunstdialoog op 29 juni 2022 door Natuurpark Avelingen

Gelukkig mogen we weer wandelen door de wijken van Gorinchem. Deze week wandelen we in door Natuurpark Avelingen. Wandel ook mee met de Kunstdialoog door steeds weer een ander verrassend deel van Gorinchem. Soms door een deel van de oude vesting, andere keren door een van de nieuwere delen. Samen kijken en praten we over kunst in de buitenruimte, bijzondere architectuur, historische panden en straten. Maar zeker ook over wat dat losmaakt en herinneringen aan vroeger.

Lees meer »

Feestelijke onthulling van de banners in de Lingesluis

Al een paar weken hingen de nieuwe banners in de sluis van de Lingehaven met het jaarthema De Martelaren van Gorcum. De banners zijn op donderdag 23 juni door wethouder Dick van Zanten in aanwezigheid van de jonge kunstenaars onthuld. Ze zullen het hele jaar in de sluis blijven hangen.

Lees meer »

Zeven vrouwen en een galerie

Wij zijn zeven vrouwen met een passie. Drie keramisten, een goudsmid en drie kunstschilders met ieder een eigen herkenbare manier van werken. We maken unieke en betaalbare kunst.

Lees meer »

Jeugdatelier Gorinchem gaat de hele zomer door!

Wil je nog een paar lessen voor de vakantie meedoen? Dat kan natuurlijk. We gaan aan deze laatste lessen aan de slag met Street art en graffiti. Wil je zien wat de leerlingen van Jeugdatelier Gorinchem hebben gemaakt voor de maand van de amateurkunst IkToon? Ga dan naar het Gorcums Museum op de 1e verdieping staan onze inzendingen. Daarnaast hangen de nieuwe banners in de sluis van de Lingehaven met het jaarthema De Martelaren van Gorcum.

Lees meer »

Expositie Playmobil verzameld

De zomerexpositie in Museum De Koperen Knop gaat over Playmobil. Een groep enthousiaste verzamelaars van deze bekende speelgoedlijn hebben als gastconservatoren een expositie ingericht met een grote variatie aan thema’s. In de periode 4 juni tot en met 9 september 2022 zijn de kids en hun ouders en opa’s en oma’s hier van harte welkom.  

Lees meer »

Gorcums Symfonieorkest speelt Dvorak

Na lange tijd repeteren, fysiek en online, is het dan zover. Het Gorcums Symfonieorkest voert de prachtige 8e Symfonie en het bekende celloconcert van Dvorak uit. Cellist Cor Coppoolse (cellodocent in Gorinchem) zal bij het celloconcert de solo verzorgen.

Lees meer »

Muzikaal tuinfeest bij het Zevende Huis

Op zondag 12 juni sluit Het Zevende Huis hun seizoen af met een muzikaal tuinfeest. Tussen 14.00 en 17.00 spelen drie formaties in de tuin van Het Zevende Huis aan de Knipsteeg. Koffie en thee staan klaar. De toegang is op basis van een donatie voor de muzikanten.

Lees meer »

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris consequat ex a diam blandit, vel finibus neque ullamcorper. Nulla non augue metus. Pellentesque bibendum lacinia quam nec blandit. Sed ut accumsan neque. Sed et ante ut nulla ultricies aliquet. Nunc sed iaculis libero, et gravida lectus. Etiam ut orci id nulla pretium elementum quis in quam. Sed tempor in mauris id lacinia. Integer nec pulvinar arcu. Quisque nec orci sit amet velit sollicitudin pretium sit amet sed tortor. Suspendisse et imperdiet ante. Vivamus facilisis ut nunc ac tempor.

Etiam porta est eu metus ornare, sed convallis augue dapibus. Integer lacus mauris, tempus ac imperdiet et, finibus eu risus. Vivamus at dictum odio. Morbi blandit accumsan fringilla. Etiam condimentum sapien eu tellus faucibus congue a sit amet risus. Aliquam in vulputate ipsum. Vivamus consequat venenatis augue a molestie. Vivamus nibh orci, aliquet id felis id, lacinia luctus tellus. Proin mollis lobortis felis, id hendrerit mi dictum eget.

Donec mollis, urna sit amet mattis ornare, nunc eros egestas neque, vitae suscipit ante leo eget dui. Sed ultrices, nisi ultricies egestas placerat, risus enim blandit libero, aliquet ornare enim nunc ac neque. Sed gravida sem aliquet risus tempor vestibulum. Cras gravida ante eget odio laoreet, a dignissim nibh varius.