Carnaval 2023

Carnaval 2023 komt er aan. Bliekenstad kan weer gaan feesten en we beginnen met het mindervalidebal op vrijdag 17 februari. De dagen daarna gaan we lekker verder met feestvieren. te beginnen met de traditionele carnavalsoptocht.

Lees meer »

Nationale voorleesdagen

Deze week beginnen de Nationale Voorleesdagen. Er is geen andere activiteit zo belangrijk voor de taalontwikkeling als voorlezen! Op 4 februari organiseert de Bibliotheek AanZet samen met de Limonadebrigade een HighLimo in de bibliotheek aan de Groenmarkt.

Lees meer »

Valentijnsweekend op Slot Loevestein

Hoe ver ga jij voor de liefde? Zou je je laten opsluiten in een gevangenis om bij je geliefde te kunnen zijn? De Loevesteinse bruid, Susanna van Oostdijk deed precies dat. Onze enthousiaste en professionele museumgidsen vertellen je er alles over op 11, 12, 13 en 14 februari.

Lees meer »

IFFG trapt 2023 af in uitverkocht Peeriscoop

Zondag 22 januari startte het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) het jaar feestelijk met een bijeenkomst voor haar vrijwilligers en de lancering van het campagnebeeld. In het uitverkochte theater Peeriscoop keken de bezoekers naar de schitterende debuutfilm Mes frères, et moi. Het IFFG maakt zich op voor de 7e editie en komt weer met een zeer actueel en boeiend festivalprogramma.

Lees meer »

Peutercafé - Knutselen

Woensdag 25 januari gaat er weer geknutseld worden bij het Peutercafé. Aangezien het weer soms verrassend (warm) is, is het toch echt winter! Daarom gaan we een sneeuwman maken, brrrrrr dat klinkt toch wel koud!

Lees meer »

Kant en kunst in Het Zevende Huis

Op zaterdag 21 januari speelt de eigenzinnige en grillige zanger/gitarist/liedjessmid Jeroen Kant in het huistheater van Helga Buitelaar en Johan van Drunen. Jeroen volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Als hij teveel op zijn gemak is geraakt, zoekt hij door naar groei. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd.

Lees meer »

Open repetitiesTaizédienst Koepelkerk

Zondag 19 februari a.s. is er om 10.00 uur een Taizé-dienst in de Koepelkerk in Arkel. Het lijkt ons als Cantorij leuk dan weer eens met een grotere groep te zingen. Daarom nodigen we wie dat leuk vindt uit om mee te komen repeteren. 

Lees meer »

Nieuwe bibliotheek op Windroos

Op vmbo school De Windroos is in de afgelopen tijd samen met Bibliotheek AanZet hard gewerkt om in de school een professionele schoolbibliotheek neer te zetten. Donderdagmiddag 12 januari werd deze nieuwe bibliotheek  officieel geopend. 

Lees meer »