Countrypop in Het Zevende Huis

Op zondag 9 april, tijdens de Culturele Zondag in Gorinchem, staat Michael Antony Austin op het huiskamerpodium “Het Zevende Huis” in de Knipsteeg. Michael is een natuurlijke performer met een sterke, gevoelige tenorstem. 

Lees meer »

Martin Koolhoven presenteert Talentprogramma IFFG

Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) vindt plaats van 13-16 april en staat bekend om haar actuele, diverse en brede filmaanbod. Tijdens het festival kijk je op het grote doek naar gloednieuwe films uit met name Azië, Zuid-Amerika en Azië. Deze editie is er extra aandacht voor de cultuur en films uit Zuid-Korea.

Lees meer »

Media Ukkie dagen in het PeuterCafé

Van 24 maart tot en met 31 maart vinden de Media Ukkie dagen plaats. In samenwerking met de Bibliotheek AanZet besteedt ook het PeuterCafé hier op woensdag 29 maart van 10:00 tot 12:00 uur aandacht aan.

Lees meer »

Winnaar poëzie in de sluis 2023 bekend

Elke twee jaar houdt de Stichting Poëzieroute Gorinchem een dichtwedstrijd om te bepalen wiens gedicht in de Gorinchemse Lingesluis aan de buitenste sluisdeur komt te hangen. Het thema is deze keer ‘Hoog water’.

Lees meer »

Kathryn Claire en Margot Merah in het Zevende Huis

Op vrijdagavond 24 maart spelen Margot Merah en Kathryn Claire in Het Zevende Huis aan de Knipsteeg in Gorinchem. Margot is bekend van het folkduo “the Lasses”, Kathryn komt uit Portland, USA. Ze ontmoetten elkaar in 2013 tijdens een gezamenlijk optreden en er was direct een muzikale connectie.

Lees meer »

Pizzasessie

Vandaag, donderdag 16 maart, wordt er in de Bibliotheek een brainstormsessie georganiseerd!Je bent welkom om samen met je vrienden en anderen jongeren mee te denken over hoe de bibliotheek nog meer een plek voor jullie kan worden. Daarbij kan je al je ideeën droppen en input geven voor jouw perfecte jongerenplek!

Lees meer »

Cel Navalny komt naar Loevestein

Slot Loevestein opent op 31 maart de tentoonstelling Monddood - Politiek gevangen. Ter gelegenheid van de opening wordt de ShIZO cel van Aleksej Navalny, een replica van de gevangeniscel waarin hij heeft gezeten, naar Loevestein gebracht. Van 31 maart tot en met 6 mei is de cel toegankelijk voor bezoekers.

Lees meer »

Bezoek tentoonstelling 'Monddood - politiek gevangen' op Slot Loevestein

Politieke tegenstanders monddood maken door ze gevangen te zetten: het is een verhaal met een lange, wereldwijde geschiedenis. Misschien minder bekend dan Robbeneiland bij Kaapstad of The Tower in Londen, maar Slot Loevestein was ook ooit zo’n staatsgevangenis. Daarmee is het dé plek voor een tentoonstelling over dit onderwerp, in samenwerking met Amnesty International.

Lees meer »