Home » Kunst/Cultuur/Museum » Zeven vrouwen en een galerie

Call for Art

In de tentoonstelling ‘Boeiend?! 1572’ gebruikt het Gorcums Museum het verhaal van de Martelaren van Gorcum om het verleden én het heden te belichten. Boeiend?! Wij denken van wel! Want zoals het verhaal van de Martelaren van Gorcum al generaties wordt doorverteld, zo verdienen ook de glasscherven uit de ramen het om bewaard te blijven. Daarom organiseert het Gorcums Museum het project Schitterende scherven.

Lees meer »

Culturele Zondag 10 juli

Ook in de zomermaanden draait de Culturele Zondag in de vesting Gorinchem gewoon door. Wel hebben theaters Peeriscoop en Het Zevende Huis zomersluiting, maar daarentegen is de Grote Kerk wel geopend. Daar is een expositie te zien van schilderijen van leerlingen van Neeltje Alblas met als thema: ‘verloren werelden’. 

Lees meer »

Kunst op de Berenboot

Vrijdagmorgen komen peuters vanaf 2,5 jaar die zich net wat sneller ontwikkelen dan hun leeftijdsgenootjes hier bij elkaar om te spelen en te leren. Elke 6 weken is er een ander thema. Het laatste thema ging het over Kunst.

Lees meer »

Gezellige Cultuurmiddag

Zaterdagmiddag was Schouwburg De Nieuwe Doelen een Cultuurcafé. Het ontmoetingspunt voor alle cultuurliefbeoefenaars en- liefhebbers. Een fijn moment om elkaar weer eens te zien. Praten met elkaar over het beroep of liefhebberij. Misschien plannen maken om elkaar te kunnen versterker.

Lees meer »

Atelier Gorinchem organiseert Stadswandeling/Kunstdialoog op 29 juni 2022 door Natuurpark Avelingen

Gelukkig mogen we weer wandelen door de wijken van Gorinchem. Deze week wandelen we in door Natuurpark Avelingen. Wandel ook mee met de Kunstdialoog door steeds weer een ander verrassend deel van Gorinchem. Soms door een deel van de oude vesting, andere keren door een van de nieuwere delen. Samen kijken en praten we over kunst in de buitenruimte, bijzondere architectuur, historische panden en straten. Maar zeker ook over wat dat losmaakt en herinneringen aan vroeger.

Lees meer »

Feestelijke onthulling van de banners in de Lingesluis

Al een paar weken hingen de nieuwe banners in de sluis van de Lingehaven met het jaarthema De Martelaren van Gorcum. De banners zijn op donderdag 23 juni door wethouder Dick van Zanten in aanwezigheid van de jonge kunstenaars onthuld. Ze zullen het hele jaar in de sluis blijven hangen.

Lees meer »

Zeven vrouwen en een galerie

Wij zijn zeven vrouwen met een passie. Drie keramisten, een goudsmid en drie kunstschilders met ieder een eigen herkenbare manier van werken. We maken unieke en betaalbare kunst.

Lees meer »

Jeugdatelier Gorinchem gaat de hele zomer door!

Wil je nog een paar lessen voor de vakantie meedoen? Dat kan natuurlijk. We gaan aan deze laatste lessen aan de slag met Street art en graffiti. Wil je zien wat de leerlingen van Jeugdatelier Gorinchem hebben gemaakt voor de maand van de amateurkunst IkToon? Ga dan naar het Gorcums Museum op de 1e verdieping staan onze inzendingen. Daarnaast hangen de nieuwe banners in de sluis van de Lingehaven met het jaarthema De Martelaren van Gorcum.

Lees meer »

Expositie Playmobil verzameld

De zomerexpositie in Museum De Koperen Knop gaat over Playmobil. Een groep enthousiaste verzamelaars van deze bekende speelgoedlijn hebben als gastconservatoren een expositie ingericht met een grote variatie aan thema’s. In de periode 4 juni tot en met 9 september 2022 zijn de kids en hun ouders en opa’s en oma’s hier van harte welkom.  

Lees meer »