Kinderen planten bomen tijdens Boomfeestdag

Gepubliceerd op 16 november 2022 om 16:40

Woensdag 16 november was hetNationale Boomfeestdag. De dag waarop schoolkinderen traditioneel nieuwe bomen planten in hun regio. Ook in Gorinchem was dit afgelopen woensdag het geval. Een groep kinderen van de Montessorischool en CBS Het Kleurenlint plantten samen met wethouder Attie Mager tientallen bomen en struiken rondom Bredeschool Dalemplein.

Het doel van deze dag is om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Ook worden de 1000 gratis bomen en heesters in deze week uitgeleverd aan bewoners. Deze Nationale Boomfeestdag werd in Gorinchem voor de 62ste keer gevierd in het onderwijs.

Om 9.30 uur werden tussen de school en de kerk Oosterlicht een aantal bomen geplant. Wethouder Attie Mager stak als eerste de schep in de grond. De schoolkinderen vielen haar hierna al snel bij en werd er druk geplant. De wethouder vroeg aan de kinderen wat voor bomen het waren. Vele soorten kwamen langs, maar de wethouder noemde al snel de juiste naam: de Iep.

Het thema van de Boomfeestdag is dit jaar ´(met) bomen werken´. Bomen zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering. Ze houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Kortom: bomen werken voor een gezond klimaat! Ook hoopt Stichting Nationale Boomfeestdag met dit thema leerlingen al op de basisschool te enthousiasmeren voor het groene vak. De omgeving tussen school en kerk is in ieder geval een stuk groener geworden.

Foto's en video: GP-buro / GP-TV


«   »