Voor derde maal benefietactie ‘Lichtjes voor Gorcum’

Gepubliceerd op 30 november 2022 om 11:42

Op donderdag 8 december wordt op het Stadhuisplein in Gorinchem de aftrap gegeven voor ‘Lichtjes voor Gorcum’. In samenwerking tussen de gemeente Gorinchem en de Ronde Tafel Gorinchem zal de enorme kerstboom, die elk jaar het plein opsiert met duizenden lampjes, deze decembermaand het middelpunt zijn van de nieuwe

benefietactie. De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan het Tafelfonds, wat lokale goede doelen ondersteunt zoals de Sinterklaasintocht, het Natuurcentrum Gorinchem en stichting VestingJazz

Tijdens de eerste Corona periode werd de actie 'Lichtjes voor Beatrix' opgezet door Ronde Tafel Gorinchem, een groep betrokken, jonge Gorcumers. De actie was een groot succes en twee zogenaamde patiëntprojecten van het ziekenhuis konden worden gerealiseerd. Vorig jaar is de actie omgedoopt tot ‘Lichtjes voor Gorcum’ en is de opbrengst ten goede gekomen van het Tafelfonds. Dit fonds verdeelde afgelopen drie jaar meer dan 75.000 euro in de regio, aan ruim 40 lokale initiatieven. Afgelopen jaar werden onder meer het Leger des Heils (10 sheltersuits voor daklozen), de stichting Gedenkplaats Gorcumse Martelaren en HartVeilig Wonen Gorinchem (aanschaf AED) geholpen.

De voorbereidingen voor de boomactie van dit jaar zijn in volle gang. Er worden sponsoren gezocht en het is nu al mogelijk om een lichtje aan te schaffen. Op 8 december wordt door de burgemeester Reinie Melissant het startsein gegeven door de verlichting in de boom op feestelijke wijze aan te steken. “Als Ronde Tafel beseffen wij ons goed dat steeds meer mensen en organisaties in deze tijd moeite hebben om rond te komen. Lokale organisaties kunnen bij het Tafelfonds een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning, juist ook nu”, aldus Wim Bos, voorzitter dan de lokale Ronde Tafel. “De volledige opbrengst van de actie gaat naar de goede doelen. Ons doel is om net als voorgaande jaren 25.000 euro op te halen”.

Archieffoto 2021: @lichtjesgorcum

Een lichtje kopen kan nu al via www.lichtjesvoorgorcum.nl. Een aanvraag voor het fonds indienen kan via naar www.roundtable63.nl/fonds.


«   »