Home » Mooi Gorinchem » 75ste editie Avondvierdaagse begonnen

75ste editie Avondvierdaagse begonnen

Gepubliceerd op 22 juni 2022 om 13:58

Dinsdagavond 21 juni is men begonnen met de eerste avond van de Avondvierdaagse. Een hele opluchting na die twee jaren zonder dit evenement. Ruim 2040 wandelaars- en laarsjes zijn gestart. Voor het eerst was dit vanaf het Fortes Lyceum aan de Wijschildlaan.

Een goede keus. Genoeg ruimte op het naastgelegen de school gelegen veld. Iedere afstand met eigen plaats om te verzamel. Ook het stallen van fietsen was geen enkel probleem. Hiermee werd ook het vertrek van de lopers een stuk aangenamer. Bij vertrek vanaf het Stadhuis was de verkeershinder voor voor inkomend en uitgaand verkeer van de binnenstad verleden tijd.

Bij deze tochten werd ook de stad zelf als route vermeden. De verschillende afstanden werden in de richting van de Donken en Dalem/Vuren gelopen. Bij andere avonden wordt de binnenstad wel bezocht, maar toch op een wijze die voor minder verkeershinder zal zorgen.

Zelfs de avond van het defilé ziet er anders uit. Vanaf het Fortes Lyceum gaat men direct de Dalemwal op tot aan de Bagijnenwal bij molen Nooit Volmaakt . Via de Kortendijk, de Rosmolensteeg en de Arkelstraat gaat men richting Hoofdstraat. Aan de Hoofdstraat (t.h.v Uffelen) komt het podium voor het defilé. Daarna via de Visbrug en de Burgstraat is men weer snel bij het Fortes Lyceum.

Gorkums Nieuws was bij de start van de Avondvierdaagse. Bij de foto's en Video van GPburo en GP/TV.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.