Home » Mooi Gorinchem » Laatste wandeling, defilé AVD

Laatste wandeling, defilé AVD

Gepubliceerd op 26 juni 2022 om 09:59

Vrijdag bleken de weerberichten voor de avond nogal bedreigend. Zware regen, onweer en misschien zelfs hagel. Daarom werd besloten om laatste avond met defilé aan te passen.

Foto's e video: GP-buro/GP-TV

Besloten werd om de 5 kilometer wandelaars hun afstand te laten lopen, maar de andere afstanden, 10 km. en 15 km., te laten vervallen. Hierdoor kon het defilé om 19.45 uur beginnen. Dit ging via Dalemsdijk en Dalemwal naar de Kortendijk. Bij Huize Steijndelt voegden de ouderen van Steijndelt en de muziek zich bij de stoet in. Via de route Rosmolensteeg en de Arkelstraat kwam men bij de Hoogstraat. Hier was, voor de winkel van Van Uffelen, het podium met het Avondvierdaagse comité en de burgemeester, Reinie Melissant en de kinderburgemeester Lolia Hammed. Dit jaar geen podium op de Grote Markt. (Meer tekst onder video)

Bij het podium speelde zich de gebruikelijke gewoonten af. Scholen deden een dansje, velen wilden de beide burgemeesters een box (geen hand dus) geven. Reinie en Lolia kregen zelfs een Mexicaanse hoed op en moesten daarmee op de foto. 

Via de Hoogstraat en Visbrug kwam er een eind aan het defilé. Grappig was wel dat de muziek, na de Hoogstraat, weer de Kortendijk opging en zich bij Steijndelt weer tussen de wandelaars voegden en de route overnieuw begonnen. Zo zagen de toeschouwers iedere keer dezelfde muziek langskomen.

De aanpassing van de Avondvierdaagse liep goed af. Tijdens het defilé bleef het droog. Voor een indruk van de avond, zie bijgevoegde foto's en video.


«   »