Stomen op de Linge

Gepubliceerd op 4 augustus 2022 om 09:36

Stoomsleepboot Jan de Sterke is een van de weinige nog varende stoomboten in Nederland. En jij kunt mee! Op 13 en 14 augustus wordt de ketel opgestookt voor een vaartochtje over de prachtige Linge. In drie kwartier vaar je van de historische haven in Gorinchem tot Arkel en terug.

Proef

Stoomboot Jan de Sterke wordt volledig onderhouden door vrijwilligers en vaart maar een paar keer per jaar uit. Schipper Wim van de Perk: “Varen kan niet altijd. Als we naar een maritiem evenement gaan, moet er 3 dagen van tevoren gestookt worden. Dan kan er pas gevaren worden. En met de huidige kolenprijzen is dat heel duur geworden. Op 15 augustus varen we naar een maritiem evenement in Duitsland. Omdat er dan toch gestookt moet worden, kunnen we tegen betaling korte vaartochten aanbieden. Op deze manier verdienen we wat terug voor onderhoud en het is leuk voor bezoekers en
inwoners.”

Stichting Gorinchem Citymarketing wil meer waterrecreatie in Gorinchem realiseren en organiseert als proef de vaartochten van drie kwartier over de Linge. Voor € 5 p.p. vaar je van de historische haven in Gorinchem tot Arkel en terug. En je mag een kijkje nemen in de machinekamer. Tip: trek geen lichte kleding aan!

Reserveren

De boot vertrekt tussen 11 en 16 uur elk uur vanaf De Ondervloed (historische haven) in Gorinchem. De ruimte aan boord is beperkt, dus reserveer je plekje vooraf bij de VVV via 0183-631525.

De boot vertrekt tussen 11 en 16 uur elk uur vanaf De Ondervloed. De ruimte aan boord is beperkt, dus reserveer je plekje vooraf bij de VVV. Prijs: €.5,-- pp.   


«   »