Festiwal en hittegolf

Gepubliceerd op 15 augustus 2022 om 08:11

Na het gezellige en drukke wijnfestival op vrijdagavond volgde zaterdag het Festiwal op de vestingwallen van Gorinchem. Ook dit was prima geregeld. Helaas gooide het weer wat roet in het eten. Deze keer waren dit geen regenbuien maar was een hittegolf  een beetje de spelbreker.

In verhouding tot de vorige keer viel het bezoekersaantal een beetje tegen. Alleen de Dalemwal had nog wat schaduwrijke plaatsen onder de bomen. Op andere plaatsen was het te warm. Dat bleek vooral bij de molen Nooit Volmaakt op de Bagijnenwal waar een koffermarkt werd gehouden, iets waar normaal toch veel volk op af komt. "Ik pak weer in", zei een van de verkopers en toen anderen hem probeerde om te praten door te zeggen dat er nog muzikanten kwamen was zijn antwoord: "Muzikanten maken muziek, die kopen niets." Hij pakte al vroeg in de middag weer in. Later bleek dat veel van de andere verkopers zijn voorbeeld hadden gevolg.

(Meer tekst onder video)

Op het plein bij de Luisterpost was het beter uit te houden en dat was aan het publiek te zien. Nadat wethouder Eva Dansen het programma van de Drag Queens had geopend was het hier erg gezellig.

Iets verderop, op het trapveldje op de Dalemwal, waar de kinderen zich konden vermaken en waar verschillende muzikanten zich van hun beste kant lieten zien kon ook nog de schaduw onder de bomen worden opgezocht maar stonden de bands in de felle zon. De bands lieten zich hier niet door tegenhouden en zij speelden er lustig op los.

Over de andere vestingwallen viel verder weinig te beleven. Ook het aantal wandelaars bleef laag. Pas bij de Bagijnenwal zorgden de bomen voor voldoende schaduw. De leerlingen van het Omnia College maakten vogelhuisjes en verfden deze in vrolijke kleuren, om zo de natuur en de wal van de Westwagenstraat richting de Kweeklust een oppepper te geven. 

Gelukkig ging het Festiwal in de avond door. Het werd wat koeler en vooral filmavonden werden druk bezocht. Lees: https://www.gorkumsnieuws.nl/mooi-gorinchem/991675

De organisatie van Festiwal had alles keurig geregeld, maar de hittegolf zorgde ervoor dat deze inspanningen niet ten volle werden beloond.

foto's en video: GP-buro/GP-TV


«   »