Home » Mooi Gorinchem » Geslaagd Fortes Festival

Torenklimmen in Gorinchem

Zaterdag 30 juli is het weer mogelijk de Grote Toren in Gorinchem te beklimmen onder leiding van een torengids. Vertrek om 13.00 en 15.00 uur bij de VVV op de Groenmarkt. 

Lees meer »

Vestingwandeling

Wandel a.s. zondag 31 juli met ons mee door de stad naar de vestingwal en langs o.a. de Grote Buskruitmagazijnen bij Bastion 8 waar ook die dag de expositie Vestingwerken en Vestingrampen open is.

Lees meer »

Vestingwerken en Vestingrampen

Vroeger lagen in de oude Gorkumse buskruitmagazijnen duizenden kilo’s buskruit opgeslagen voor de kanonnen op de vestingwal en nu is het vanaf zondag 31 juli het onderkomen voor de expositie “Vestingwerken en Vestingrampen”, de ontwikkeling van de Vesting Gorinchem (1572–1959). Met foto’s, kaarten en objecten wordt dat verhaal in beeld gebracht

Lees meer »

IFFG fris en zomers gestart!

Donderdag 21 juli was het met een vest en een kleedje zeer aangenaam vertoeven in de openluchtbioscoop van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG). De organisatie trapte af met de 1e buitenbios, van een serie van negen avonden, in de Lingewijk in Gorinchem.

Lees meer »

Waterlinievlag voor Gorinchem

Alle gemeentes langs de Waterlinie krijgen dit jaar van de stichting Oude Hollandse waterlinie deze vlag aangeboden. Burgemeester Reinie Melissant nam de vlag afgelopen week voor onze stad in ontvangst. De speciale jubileumvlag van de Oude Hollandse Waterlinie wappert inmiddels op veel locaties langs de linie!

Lees meer »

Lekker Gorcum Wijnfestival

GORCUM.NL presenteert het allereerste échte wijnfestival in onze Vestingstad! Schuif vrijdag 12 augustus aan bij de grootste én lekkerste vrijdagmiddagborrel van de regio: 𝗟𝗲𝗸𝗸𝗲𝗿 𝗚𝗼𝗿𝗰𝘂𝗺 𝗪𝗶𝗷𝗻𝗳𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹! 

Lees meer »

Aanleg geveltuintjes

De eerste geveltuintjes in de binnenstad worden aangelegd! Er zijn inmiddels 13 aanvragen voor een geveltuintje binnengekomen en de aannemer is gestart met de werkzaamheden.

Lees meer »

Plastic Guerrilla geeft vervolg aan docu IFFG in Gorinchem

Op zaterdag 23 juli houdt DE PLASTIC GUERRILLA (DPG) een zwerfvuilopruimactie in de Gildenwijk in Gorinchem. De start is om 10.00 uur bij het Natuurcentrum in het Gijs van Andelpark. De actie duurt tot 12.00 uur. De vrijdagavond ervoor is DPG-frontman Bram van der Wal te gast bij het Internationaal Filmfestival Gorinchem (IFFG). In de ‘buitenbios’ wordt de documentaire ‘Bigger than us’ vertoond, een film over het leven van de jonge Nederlands-Indonesische Melati, die al vanaf zeer jonge leeftijd betrokken is bij de strijd tegen plastic afval.

Lees meer »

Opnieuw een FoodtruckFestival

Na een geslaagd FoodtruckFestval "Hopaaaa" rond de Paasdagen dit jaar, kunnen we in juli weer genieten van dit festival. Het grootste zomerse terras Buiten de Waterpoort staat dan opnieuw 3 dagen opgebouwd langs de rivier. Genieten van de Borrelplanken, de Wijnclub, foodtrucks, Silent Disco, Sangria, Live muziek, Proeverijtjes, streekbieren, muzikale bingo, nog meer foodtrucks, de Cocktailbar, Shared dining, lang tafelen, schminken enzovoorts. 

Lees meer »

Oud-Gorcum met Vestingwandeling

Wandel op zondag 31 juli met ons mee door de stad naar de vestingwal en langs o.a. de Grote Buskruitmagazijnen bij Bastion 8 waar ook op 31 juli de expositie Vestingwerken en Vestingrampen wordt geopend.

Lees meer »

Banier Gorinchem in Madurodam

Donderdag beleefden een delegatie uit Gorinchem, samen met de burgemeester Reinie Melissant een mooie middag in Madurodam. Hier onthulden burgemeester Melissant samen met de burgemeesters van Monnickendam, Oudewater en Gouda de nieuwe banieren van deze steden in de attractie Hof van Nederland.

Lees meer »

Festiwal en hittegolf

Na het gezellige en drukke wijnfestival op vrijdagavond volgde zaterdag het Festiwal op de vestingwallen van Gorinchem. Ook dit was prima geregeld. Helaas gooide het weer wat roet in het eten. Deze keer waren dit geen regenbuien maar was een hittegolf  een beetje de spelbreker.

Lees meer »

Wijnfestival in aanloop naar Festiwal

Hét allereerste échte wijnfestival in onze Vestingstad is een feit! Vrijdag kon men achter de parkeergarage Kweeklust aansluiten bij de grootste en lekkerste vrijdagmiddagborrel. Het Wijnfestival was de aanloop naar het grote Festiwal met veel activiteiten op en rond de stadswallen.

Lees meer »

Verkiezing Drag Queen tijdens Festiwal

Een show vol glitter, glamour en talent! Welke dragqueen of -king haalt de titel ‘So you think you can drag Midden-Nederland’ binnen? Tijdens het Festiwal op zaterdag 13 augustus is er voor de tweede keer in Gorinchem een DragQueens Square.

Lees meer »

Stomen op de Linge

Stoomsleepboot Jan de Sterke is een van de weinige nog varende stoomboten in Nederland. En jij kunt mee! Op 13 en 14 augustus wordt de ketel opgestookt voor een vaartochtje over de prachtige Linge. In drie kwartier vaar je van de historische haven in Gorinchem tot Arkel en terug.

Lees meer »

VVV Gorinchem gaat verhuizen

VVV Gorinchem gaat verhuizen naar de Grote Markt 17. Een mooi pand in de binnenstad waar we gaan samenwerken met het Gorcums Museum. I.v.m. de verhuizing zijn we maandag 29 en dinsdag 30 augustus gesloten. Woensdag 31 augustus helpen we je graag weer op ons nieuwe adres.

Lees meer »

FestiWal en Wijnfestival Lekker Gorcum veroveren de Gorcumse stadswal; weekend vol smaak, cultuur, feest en ontspanning

Middenin deze zinderende zomervakantie kunnen Gorcumers gaan genieten van twee festivals in één weekend: blokkeer 12 en 13 augustus daarom gauw in de agenda. Na eerdere succesvolle edities van cultuurfestival FestiWal zijn organisatoren Kamal Basu en Alicia van den Berg weer terug met een unieke programmering voor het festival rondom de Gorcumse stadswallen. ,,Twee dagen lang, op meer dan 10 locaties!’’

Lees meer »

Fotowedstrijd Oude Hollandse Waterlinie

Het is 350 jaar geleden dat de Oude Hollandse Waterlinie succesvol werd ingezet tegen aanvallen van onder meer de Fransen. Dit jubileum wordt gevierd met allerlei evenementen en activiteiten langs de linie. Stichting Oude Hollandse Waterlinie organiseert in dit bijzondere jaar ook weer een fotowedstrijd.

Lees meer »

Kaartjes Zomerfeest voor de minima

Bij de Zomerfeesten in Gorinchem wordt dit jaar voor het eerst gewerkt met toegangskaartjes. De ze kaartjes gaan voor de Groenmarkt €,5,-- per avond kosten. Dat is nog een behoorlijk bedrag als je van plan bent om alle avonden te bezoeken. De minima dreigen daardoor buiten de boot te vallen, omdat alles in deze tijd al duur is en een budget voor de Zomerfeesten daarbij overblijft.

Lees meer »

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris consequat ex a diam blandit, vel finibus neque ullamcorper. Nulla non augue metus. Pellentesque bibendum lacinia quam nec blandit. Sed ut accumsan neque. Sed et ante ut nulla ultricies aliquet. Nunc sed iaculis libero, et gravida lectus. Etiam ut orci id nulla pretium elementum quis in quam. Sed tempor in mauris id lacinia. Integer nec pulvinar arcu. Quisque nec orci sit amet velit sollicitudin pretium sit amet sed tortor. Suspendisse et imperdiet ante. Vivamus facilisis ut nunc ac tempor.

Etiam porta est eu metus ornare, sed convallis augue dapibus. Integer lacus mauris, tempus ac imperdiet et, finibus eu risus. Vivamus at dictum odio. Morbi blandit accumsan fringilla. Etiam condimentum sapien eu tellus faucibus congue a sit amet risus. Aliquam in vulputate ipsum. Vivamus consequat venenatis augue a molestie. Vivamus nibh orci, aliquet id felis id, lacinia luctus tellus. Proin mollis lobortis felis, id hendrerit mi dictum eget.

Donec mollis, urna sit amet mattis ornare, nunc eros egestas neque, vitae suscipit ante leo eget dui. Sed ultrices, nisi ultricies egestas placerat, risus enim blandit libero, aliquet ornare enim nunc ac neque. Sed gravida sem aliquet risus tempor vestibulum. Cras gravida ante eget odio laoreet, a dignissim nibh varius.