Home » Mooi Gorinchem » Geslaagd Fortes Festival

Gorinchem in Madurodam

Madurodam, Nederland in miniatuur, in Den Haag is een grote trekpleister voor Nederlandse en buitenlandse toeristen. Er is zoveel te doen in Madurodam. Van Nederland in het klein tot spectaculaire attracties en de leukste doe-dingen. 

Lees meer »

Timmerdorp zoekt nog vrijwilligers/sponsors

Het Timmerdorp vindt plaats van 15 tot en met 19 augustus.  In de voorverkoop waren de kaartjes al snel uitverkocht. Veel kinderen zouden ook graag nog een kaartje hebben om met dit, altijd weer spannende, jeugdspektakel mee te kunnen doen. Het Timmerdorp zou hier graag gehoor aan geven, maar dan hebben zij de hulp van veel vrijwilligers nodig.

Lees meer »

Torenklimmen

Op zaterdag 9 juli is het weer mogelijk de Grote Toren in Gorinchem te beklimmen onder leiding van een torengids. Vertrek om 13.00 en 15.00 uur bij de VVV op de Groenmarkt. 

Lees meer »

Twee voor de prijs van één

Het Caribabad heeft een actie opnieuw in het leven geroepen, de "Cariba voordeelkaartjes. Deze kaartjes zijn uitgedeeld op alle scholen in Gorinchen en omstreken. Hiermee kunnen kinderen met korting komen zwemmen.

Lees meer »

Zomer markt en Hippiefestival

Het is een druk en hopelijk zonnig weekend. Er is van alles te doen in de stad en Buiten de Waterpoort. Het begon vrijdagavond in de tent die Buiten de Waterpoort is neergezet voor het Hippiefestival. De tent puilde uit met zingende en dansende "hippiegangers". De reacties waren overweldigend.

Lees meer »

Zomer in Gorinchem

Jippie de zomervakantie komt er bijna aan! Even tijd voor lekker niks. Heeft jouw kind toch zin in iets actiefs, avontuurlijks of cultureels? 

Lees meer »

Feestweek Varkenmarkt wordt Zomerterras Varkenmarkt

Na alle commotie die is ontstaan nadat vorige week de Feestweek Varkenmarkt definitief moest worden geannuleerd, ontvingen men alsnog een uitnodiging voor een constructief gesprek op het stadhuis met de burgemeester. Omdat de horeca van de Varkenmarkt altijd openstaan voor een goede samenwerking met onze gemeente zijn zij hier uiteraard op ingegaan en heeft men afgelopen maandag een gesprek met de burgemeester gevoerd.

Lees meer »

Gorcums Pop-up Restaurant | Het Geheime Recept

Er schijnt iets rond te gaan in de straten van Gorinchem... Heb jij het al gehoord? Het is het Geheime Recept. Een avondvullende pop-up beleving, een high-end diner op een verrassende locatie. Zaterdag 23 juli wordt het geheim eindelijk onthuld. ,,Het is nog niet eerder gedaan in Gorcum, superspannend, ook voor ons.’’

Lees meer »

Zomermarkt in de Vestingstad

Op zaterdag 2 juli is het weer leuk shoppen in de binnenstad. In de Westwagenstraat, Gasthuisstraat, Arkelstraat, Burgstraat, Grote Markt en Langendijk staan gezellige kramen met zomerse aanbiedingen en er is muziek.

Lees meer »

Gorcums Hippiefestival 2022

Twee jaar moesten we het zonder stellen. Corona en de maatregelen zorgden voor een lange pauze. Deze periode gaf veel stof tot nadenken. Is onze vrijheid wel zo vrij? En, nemen we naast de lusten, ook echt de lasten wel op ons? De afgelopen festivalloze periode stemde vooral tot dankbaarheid. Voor wat we hadden. Voor wat we altijd zullen behouden, wat de omstandigheden ook zijn. En dankbaarheid voor wat we nu allemaal weer kunnen. Tot het eerste weekend van juli waarin we elkaar weer mogen ontmoeten.  

Lees meer »

Wijnfestival in aanloop naar Festiwal

Hét allereerste échte wijnfestival in onze Vestingstad is een feit! Vrijdag kon men achter de parkeergarage Kweeklust aansluiten bij de grootste en lekkerste vrijdagmiddagborrel. Het Wijnfestival was de aanloop naar het grote Festiwal met veel activiteiten op en rond de stadswallen.

Lees meer »

Verkiezing Drag Queen tijdens Festiwal

Een show vol glitter, glamour en talent! Welke dragqueen of -king haalt de titel ‘So you think you can drag Midden-Nederland’ binnen? Tijdens het Festiwal op zaterdag 13 augustus is er voor de tweede keer in Gorinchem een DragQueens Square.

Lees meer »

Stomen op de Linge

Stoomsleepboot Jan de Sterke is een van de weinige nog varende stoomboten in Nederland. En jij kunt mee! Op 13 en 14 augustus wordt de ketel opgestookt voor een vaartochtje over de prachtige Linge. In drie kwartier vaar je van de historische haven in Gorinchem tot Arkel en terug.

Lees meer »

VVV Gorinchem gaat verhuizen

VVV Gorinchem gaat verhuizen naar de Grote Markt 17. Een mooi pand in de binnenstad waar we gaan samenwerken met het Gorcums Museum. I.v.m. de verhuizing zijn we maandag 29 en dinsdag 30 augustus gesloten. Woensdag 31 augustus helpen we je graag weer op ons nieuwe adres.

Lees meer »

FestiWal en Wijnfestival Lekker Gorcum veroveren de Gorcumse stadswal; weekend vol smaak, cultuur, feest en ontspanning

Middenin deze zinderende zomervakantie kunnen Gorcumers gaan genieten van twee festivals in één weekend: blokkeer 12 en 13 augustus daarom gauw in de agenda. Na eerdere succesvolle edities van cultuurfestival FestiWal zijn organisatoren Kamal Basu en Alicia van den Berg weer terug met een unieke programmering voor het festival rondom de Gorcumse stadswallen. ,,Twee dagen lang, op meer dan 10 locaties!’’

Lees meer »

Fotowedstrijd Oude Hollandse Waterlinie

Het is 350 jaar geleden dat de Oude Hollandse Waterlinie succesvol werd ingezet tegen aanvallen van onder meer de Fransen. Dit jubileum wordt gevierd met allerlei evenementen en activiteiten langs de linie. Stichting Oude Hollandse Waterlinie organiseert in dit bijzondere jaar ook weer een fotowedstrijd.

Lees meer »

Kaartjes Zomerfeest voor de minima

Bij de Zomerfeesten in Gorinchem wordt dit jaar voor het eerst gewerkt met toegangskaartjes. De ze kaartjes gaan voor de Groenmarkt €,5,-- per avond kosten. Dat is nog een behoorlijk bedrag als je van plan bent om alle avonden te bezoeken. De minima dreigen daardoor buiten de boot te vallen, omdat alles in deze tijd al duur is en een budget voor de Zomerfeesten daarbij overblijft.

Lees meer »

Torenklimmen in Gorinchem

Zaterdag 30 juli is het weer mogelijk de Grote Toren in Gorinchem te beklimmen onder leiding van een torengids. Vertrek om 13.00 en 15.00 uur bij de VVV op de Groenmarkt. 

Lees meer »

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris consequat ex a diam blandit, vel finibus neque ullamcorper. Nulla non augue metus. Pellentesque bibendum lacinia quam nec blandit. Sed ut accumsan neque. Sed et ante ut nulla ultricies aliquet. Nunc sed iaculis libero, et gravida lectus. Etiam ut orci id nulla pretium elementum quis in quam. Sed tempor in mauris id lacinia. Integer nec pulvinar arcu. Quisque nec orci sit amet velit sollicitudin pretium sit amet sed tortor. Suspendisse et imperdiet ante. Vivamus facilisis ut nunc ac tempor.

Etiam porta est eu metus ornare, sed convallis augue dapibus. Integer lacus mauris, tempus ac imperdiet et, finibus eu risus. Vivamus at dictum odio. Morbi blandit accumsan fringilla. Etiam condimentum sapien eu tellus faucibus congue a sit amet risus. Aliquam in vulputate ipsum. Vivamus consequat venenatis augue a molestie. Vivamus nibh orci, aliquet id felis id, lacinia luctus tellus. Proin mollis lobortis felis, id hendrerit mi dictum eget.

Donec mollis, urna sit amet mattis ornare, nunc eros egestas neque, vitae suscipit ante leo eget dui. Sed ultrices, nisi ultricies egestas placerat, risus enim blandit libero, aliquet ornare enim nunc ac neque. Sed gravida sem aliquet risus tempor vestibulum. Cras gravida ante eget odio laoreet, a dignissim nibh varius.