Home » Mooi Gorinchem » Kaartverkoop Zomerfeest Groenmarkt zaterdag van start

Zomermarkt in de Vestingstad

Op zaterdag 2 juli is het weer leuk shoppen in de binnenstad. In de Westwagenstraat, Gasthuisstraat, Arkelstraat, Burgstraat, Grote Markt en Langendijk staan gezellige kramen met zomerse aanbiedingen en er is muziek.

Lees meer »

Gorcums Hippiefestival 2022

Twee jaar moesten we het zonder stellen. Corona en de maatregelen zorgden voor een lange pauze. Deze periode gaf veel stof tot nadenken. Is onze vrijheid wel zo vrij? En, nemen we naast de lusten, ook echt de lasten wel op ons? De afgelopen festivalloze periode stemde vooral tot dankbaarheid. Voor wat we hadden. Voor wat we altijd zullen behouden, wat de omstandigheden ook zijn. En dankbaarheid voor wat we nu allemaal weer kunnen. Tot het eerste weekend van juli waarin we elkaar weer mogen ontmoeten.  

Lees meer »

StoryTrail Theaterwandeling door Gorinchem

De geschiedenis van Gorinchem beleven? Dat kan tijdens de StoryTrail stadswandeling op zondag 3 juli. Acteur Hubertus van Theatergezelschap Stadsavonturen neemt je mee op een tocht vol historische stadsverhalen. De StoryTrail is geen gewone stadswandeling. Jaartallen of architectonische wetenswaardigheden zul je van Hubertus niet veel te horen krijgen. Meeslepende sagen en legenden des te meer! Je bent de eerste straathoek nog niet om en je zit al midden in een spannend verhaal.

Lees meer »

Laatste wandeling, defilé AVD

Vrijdag bleken de weerberichten voor de avond nogal bedreigend. Zware regen, onweer en misschien zelfs hagel. Daarom werd besloten om laatste avond met defilé aan te passen.

Lees meer »

Gemeente reageert verrast

De gemeente is verrast door het ingezonden stuk waarin de organisatie van het Zomerfeest op de Varkenmarkt aangeeft het feest te moeten annuleren. Juist de gemeente noemt de Zomerfeesten een begrip in Gorinchem.

Lees meer »

Feestweek Varkenmarkt geannuleerd, strop voor ondernemers

Het zag er allemaal zo positief uit. In de laatste week van de zomervakantie van 2022 zou het na twee coronajaren eindelijk weer feest zijn op de Varkenmarkt in Gorinchem. Voor het eerst in het bestaan van de feesten mét ticketverkoop, maar dat risico wilden horecaondernemers Esther Bergman (‘t Uyltje) en Marco Uijterlinde (Grand-café ‘t Gelagh) wel nemen. Met een nieuwe naam – Feestweek Varkenmarkt – werd het programma op vrijdag 9 juni aan Gorinchem gepresenteerd en barstte de kaartverkoop los op zaterdag 10 juni.

Lees meer »

Mooie actie....doet u mee?

Op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni wordt er weer een winkel actie gehouden, dit keer bij Jumbo Piazza center. Verdeeld over 2 dagen en in verschillende tijdsblokken staan er in totaal 20 vrijwilligers vol energie bij de ingang van de winkel.

Lees meer »

75ste editie Avondvierdaagse begonnen

Dinsdagavond 21 juni is men begonnen met de eerste avond van de Avondvierdaagse. Een hele opluchting na die twee jaren zonder dit evenement. Ruim 2040 wandelaars- en laarsjes zijn gestart. Voor het eerst was dit vanaf het Fortes Lyceum aan de Wijschildlaan.

Lees meer »

Lekker Gorcum Wijnfestival

GORCUM.NL presenteert het allereerste échte wijnfestival in onze Vestingstad! Schuif vrijdag 12 augustus aan bij de grootste én lekkerste vrijdagmiddagborrel van de regio: 𝗟𝗲𝗸𝗸𝗲𝗿 𝗚𝗼𝗿𝗰𝘂𝗺 𝗪𝗶𝗷𝗻𝗳𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹! 

Lees meer »

Morgen start 75ste Avondvierdaagse

Na twee jaar van improviseren krijgen we dit jaar weer een normale Avondvierdaagse. Deze duurt van dinsdag 21 juni tot en met vrijdag 24 juni. De medailles liggen al gereed. De Avondvierdaagse start dit jaar niet bij het stadhuis, maar vanaf het veld van het Fortes Lyceum aan de Dalemsedijk.

Lees meer »