Geen dag zonder Bach in Gorinchem

Concert in de serie ‘Geen dag zonder Bach’, met als thema Gloria in excelsis Deo.Tijd en plaats: Rehobothkerk te Gorinchem, zaterdag 8 oktober, aanvang 20.15 uur. Een speciaal samengesteld projectkoor met gekwalificeerde zangers, begeleid door cello, continuo en blokfluit, voert een keur aan werken uit van diverse bekende componisten.

Lees meer »

Muziek klonk goed, maar dat weer....

Vrijdag 16 en zaterdag 17 mei was in Gorinchem, het inmiddels traditionele, Lingehavenconcert. Iedereen blij, want de coronacrisis had ons langer laten wachten op deze zevende editie. Toch zat het niet helemaal mee want na weken met zon, werd het Lingehavenconcert verstoord door vele regenbuien.

Lees meer »

Bootjes tijdens Lingehavenconcert

Tijdens het avondconcert op zaterdagvond is het mogelijk om met de boot het concert te bezoeken en vanaf het water te genieten van de prachtige muziek. U dient zich hiervoor wel vooraf aan te melden via deze site via het online aanmeldformulier en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden. Aan deze registratie zijn geen kosten verbonden.

Lees meer »

Seniorenkoor gaat weer van start

Het unieke project, Seniorenkoor Gorinchen" gaat weer van start! Iets voor u?Een gouden stem of zangervaring is absoluut geen vereiste, goede zin des te meer! Iedere donderdagochtend zingt het koor de longen uit het lijf onder leiding van dirigent Ruben Weverling. Maakt u het koor compleet? Kom eens kijken.

Lees meer »

Vocale muziek uit het verre Noorden

Vocaal Ensemble Cantate laat van zich horen. Dit Gorkumse kamerkoor staat deze keer onder leiding van gastdirigent Helga Buitelaar. Zaterdag 24 september tijdens een koffieconcert in de Reobothkerk in hartje Gorinchem, hoort u muziek uit Scandinavië. U kunt binnen komen lopen vanaf 15.00 uur. Naast koormuziek speelt ook nyckelharpakwartet Resonance.

Lees meer »

Open avond bij Popkoor 0183

Popkoor 0183 is eind augustus weer begonnen met repeteren. Zij doen dit in het dorpshuis De Lindehof aan de Spijkse Kwelsdijk in Spijk. Omdat ze er wel een paar leden bij willen hebben, organiseren zij op 19 september een Open avond van 20-22 uur. "Zingen is leuk, hip en verbind! Het is gezond voor je brein." schrijven ze op hun facebook. 

Lees meer »

Cabaret in Het Zevende Huis

Al eerder stond hij voor een bomvol Zevende Huis in 2020 en hij is er weer met een heel nieuw programma: acteur en cabarettalent Pieter Verelst uit België. Op zondagmiddag 11 september tijdens de Culturele zondag Gorinchem spuit hij vanaf 16:00 zijn geniale en muzikale onzin het huiskamertheater in. De voorstelling is op basis van donatie te bezoeken. Wilt u zeker zijn van een plaatsje is het aan te raden tijdig te reserveren via info@zevendehuis.nl.

Lees meer »