Volgend jaar opnieuw orgelconcertjes

Gepubliceerd op 29 augustus 2022 om 12:40

De serie Orgelconcertjes Lutherse Schuilkerk op de Langendijk zijn ook dit jaar een groot succes geweest. Bij alle concertjes was de kerk ruim gevuld met belangstellenden.

Het succes van deze concertserie ligt vooral in de combinatie van verschillende componenten. Initiatiefnemer Nico Blom legt uit: "Dit schuilkerkje is natuurlijk een pareltje in deze vestingstad. Het gebouwtje is pittoresk en het historische orgel heeft voldoende muzikale potentie om als volwaardig concertinstrument te kunnen fungeren.”

Mede-initiatiefnemer Bert Walhain voegt hieraan toe: "Maar ook de gekozen opzet heeft gewerkt. Alle concerten waren op zaterdagmiddagen in augustus om 16.15 uur en duurden maximaal drie kwartier. Het gespeelde repertoire was licht en luchtig en de toegang hebben we altijd gratis gehouden. Veel publiek bleef na afloop vaak nog even in de kerk om, onder het genot van een gratis consumptie, met de artiest of met elkaar wat na te praten. Maar ook die grappige Hoge Hoed bij de uitgang waarin het publiek naar eigen inzicht een financiële waardering kon doneren heeft een buffertje voor volgend jaar opgeleverd.”

Nico Blom vult aan: "Ook door uitsluitend professionele organisten te boeken, werkt deze formule uitstekend. Het publiek hoort en voelt dat hier vakmusici aan het werk zijn geweest. Kwaliteit betaalt zich immers altijd uit. Verder was het natuurlijk best spannend of het publiek na twee jaar culturele armoede wegens Corona de Lutherse Schuilkerk weer wist te vinden. Maar dat bleek gelukkig ruimschoots het geval. En daar zijn we ons publiek zeer erkentelijk voor.”

Volgend jaar is er zeker weer een serie Orgelconcertjes in de Lutherse Schuilkerk. De data zijn alvast geprikt. Zet 5, 12, 19 en 26 augustus maar alvast in uw agenda.

Nico Blom sloot de serie Orgelconcertjes Lutherse Schuilkerk 2022 af met een prachtig eindconcert


«   »