Vocale muziek uit het verre Noorden

Gepubliceerd op 9 september 2022 om 09:05

Vocaal Ensemble Cantate laat van zich horen. Dit Gorkumse kamerkoor staat deze keer onder leiding van gastdirigent Helga Buitelaar. Zaterdag 24 september tijdens een koffieconcert in de Reobothkerk in hartje Gorinchem, hoort u muziek uit Scandinavië. U kunt binnen komen lopen vanaf 15.00 uur. Naast koormuziek speelt ook nyckelharpakwartet Resonance.

Een nyckelharpa is een bijzonder Zweeds strijkinstrument met een heel eigen geluid. Een van de leden van het nyckelharpakwartet is Tim de Wijs, die jarenlang vioolles gaf in Gorinchem. Het kwartet speelt solo en begeleidt het koor.

Naast werk van Aftonen, Berger, Gjeilo en Uusberg  is er ook ruimte gemaakt om samen met het publiek te zingen. De Zangwerkplaats Vocals van Helga Buitelaar zingt hier en daar mee en begeleidt Cantate op glasharp in het stuk  “Stars”  van componist Ešenvalds. Er wordt ook verteld  over de Lichtenberg zangmethode waar het koor mee werkt. Een kijkje in de veelzijdige keuken van Cantate!

Na afloop is er tijd en ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over dit kleurrijke optreden, kennis te maken met de zangers en/of je aan te melden als zanger voor een proefrepetitie.

Er staat een hoed voor een vrijwillige bijdrage.


«   »