Muziek klonk goed, maar dat weer....

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 11:57

Vrijdag 16 en zaterdag 17 mei was in Gorinchem, het inmiddels traditionele, Lingehavenconcert. Iedereen blij, want de coronacrisis had ons langer laten wachten op deze zevende editie. Toch zat het niet helemaal mee want na weken met zon, werd het Lingehavenconcert verstoord door vele regenbuien.

Dit begon al op vrijdagmiddag bij het schoolconcert voor scholieren. Tijdens het concert vielen er onverwachte stortbuien. Het jeugdige publiek hield vol, zittend op de trappen aan het Eind, welke als tribune dienst deed. De fotograaf gaf het een stuk sneller op. Hij moest zijn apparatuur redden voor het vele water en uiteraard ook zichzelf. Met een aangeboden grote paraplu werd het ergste voorkomen.

Het Lingehavenconcert liet zich niet wegjagen. Dit ging gewoon door met 's-avonds de Brassband Rijnmond met dirigent Chris Derik en Shaffy & Brass met Micheline van Hautem.

Zaterdagmiddag met oa. het Libero strijkorkest. Sarah Kapustin seasons met jeugdtalent van 12 jaar. 

Zaterdagavond een optreden van  Classical Dreams met het Noordpool orkest solisten Ruben Hein, Hermine Deurloo, Iris Kroes en Bert Visscher. Deze avond werd echter ook gevuld met buien. Geen weer in ieder geval voor de fotograaf. Het publiek dat de buien voor lief nam, heeft erg genoten van het Noordpool orkest.

foto's: GP-buro


«   »