Home » Muziek » Lunchconcert weer terug

Lunchconcert weer terug

Gepubliceerd op 15 juni 2022 om 09:41

De Lunchconcerten in de Grote Kerk stonden stil tijdens de wintermaanden. Stichting Vrienden van de Grote Kerk gaan nu opnieuw beginnen. Elke woensdag om 12.15 uur is er de komende weken een concert. Zo'n uurtje kunt u bij elk Lunchconcert genieten van diverse soorten muziek en zang. Van de toonaangevende cellist Ella van Poucke tot aan Luguster met Helga Buitelaar.

Het spits wordt afgebeten door Arjan Versluis, de hoofdorganist van de Grote Kerk. Hij speelt op woensdag 22 juni  om 12.15 uur op piano en orgel van de Grote Kerk.

Lunchconcert - 22 juni - 13.15 uur

Voor dit lunchconcert zal Arjen op piano stukken van Grieg, Tchaikovsky en Chopin spelen. Tevens een improvisatie op een drietal door hem gemaakte foto's. daarnaast zal hij een tweetal stukken spelen op het prachtige Bätz-Witte orgel van de Grote Kerk. 

Arjan Versluis

Arjan Versluis (1978) heeft zijn studies Docerend en Uitvoerend Musicus (hoofdvak orgel) behaald aan het Rotterdams Conservatorium. Hoofdvakdocent was Bas de Vroome. Daarnaast voltooide hij de studie kerkmuziek. Docent kerkelijk orgelspel was Aart Bergwerff. Verder volgde hij improvisatielessen bij Henco de Berg. Arjan is sinds 1 maart 2019 de hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem. Op 27 april 2019 werd hij door de burgemeester van Gorinchem benoemd tot stadsorganist. Van 2001-2019 was Arjan organist van de Hervormde Gemeente te Sliedrecht.

Hij heeft een grote lespraktijk voor orgel en piano, o.m. aan de muziekschool te Hardinxveld-Giessendam. Van 2006 tot en met 2017 was hij docent aan de Cursus Kerkelijk Orgelspel van de VOGG. Hij maakte diverse solo-cd’s met oude muziek en improvisaties. Deze kregen uitstekende recensies in de internationale pers. In 2011 nam hij als eerste Nederlandse organist improvisaties op in de St.-Trinité te Parijs, de kerk waar Olivier Messiaen organist was. Verder maakte Arjan vier improvisatie- en samenzang-cd’s rondom de psalmen. 


 »