Home » Muziek » Vesting Jazz Gorinchem

Vesting Jazz Gorinchem

Gepubliceerd op 19 juni 2022 om 16:19

De 48ste editie van het Jazzfestival zit er al weer op. De naam waar het mee begon is ondertussen iets aangepast. Vesting Jazz Gorinchem is het nu. Voorgekomen uit het feit dat Gorinchem de mooiste Vestingstad van Nederland is.

De uitvoering van het muziekfeest was na de 2 coronajaren, ook wat anders als voorheen. De streetparades bestonden nog uit enkele orkesten en deze waren bovendien rond 14.00 uur verdwenen uit de stad.

Men heeft nu gekozen voor 2 podia. Een op de Grote Markt en een Buiten de Waterpoort. De horeca deed vrijdagavond nog wel mee met verschillende orkestjes, maar van een heuse kroegentocht was gee sprake meer. Wel was deze nu gratis. De jazz kerkdienst op zondag was er nog wel.

(Meer tekst onder video)

Zaterdagmiddag had men Candy Dulfer kunnen strikken op een middagprogramma op de Grote Markt te doen. Dit was een succes, want de markt liep goed vol, terwijl ook de terrasjes afgeladen waren met het stralende weer. Waarschijnlijk bestond de meeste drank uit water, dat ook op verschillende waterpunten gratis getapt kon worden.

We kijken terug op een geslaagd festival voor de jazz liefhebbers. Over twee weken kunnen de liefhebbers uit de tijd van de hippies hu hart ophalen bij het Hippiefestival van 1 t/m 3 juli.

foto's en video: GP-buro en GP-TV


«   »