Nico Blom sluit serie Orgelconcertjes Lutherse Schuilkerk af

Gepubliceerd op 22 augustus 2022 om 09:09

Luchtig programma

De Lutherse Schuilkerk (Langendijk 72) is het meest intieme kerkje binnen de mooiste vestingstad van Nederland. De Gorcumse organist Nico Blom zal het hierin aanwezige historische orgel uit 1859 bespelen. Op zijn programma staan o.a. de melancholieke “Pavane” van Fauré en een vrolijk klinkend “Flötenuhr” muziekstuk van Mozart. 

En natuurlijk ontbreekt een compositie van zijn broer en componist Henny Blom niet op zijn programma. Nico besluit dit laatste Orgelconcertje met een stukje hippe dansmuziek. Wie had immers ooit gedacht dat je op een klassiek kerkorgel ook een swingende Charleston kunt uitvoeren?

Professionele musici

De serie Orgelconcertjes Lutherse Schuilkerk werd in 2018 door organist Nico Blom opgestart. Zijn initiatief bleek destijds een overweldigend succes. Ook de vervolgserie in 2019 werd zeer goed bezocht. In 2020 en 2021 waren de Orgelconcertjes wegens Corona niet mogelijk. Maar dit jaar kunnen de deuren van dit pittoreske kerkje aan de Langendijk weer open voor publiek. Kenmerk van deze serie Orgelconcertjes is dat hierin uitsluitend professionele musici optreden.

Hoge Hoed

Het Orgelconcertje van Nico Blom wordt door hemzelf ingeleid met een korte programmatoelichting. Na afloop kunt u onder het genot van een consumptie met Nico en met elkaar nog wat napraten. Bij de uitgang staat een ludieke hoge hoed waarin u een donatie kunt achterlaten. Van harte aanbevolen! 


«   »