Avondvierdaagse dit jaar van dinsdag 13 juni tot en met vrijdag 16 juni

De voorbereidingen zijn alweer vol in gang om de 76ste Avondvierdaagse weer tot een wandelfestijn te laten worden. Vanaf zaterdag 15 april is het mogelijk om online in de schrijven op de website van de Avondvierdaagse en er zijn nog 2 inschrijfmomenten als u liever persoonlijk in wilt schrijven. Na het online inschrijven kunt u de startkaart, tag en polsbandjes af komen halen. 

Lees meer »

LenteDoedag in Natuurcentrum

Op zaterdag 27 mei tussen 11.00 en 16.00 uur is er een Lentedoedag in het Natuurcentrum Gorinchem. Deze dag staat in het teken van de natuur en de lente, met veel aandacht voor duurzaamheid en groen. 

Lees meer »

Feestelijke dag in binnenstad sluit Wensbonactie af

Zaterdag werd in de binnenstad van Gorinchem de Wensbonactie van de winkeliers afgesloten. Rond het middaguur opende wethouder Attie Mager de feestelijke middag vanaf een podium op de Grote Markt. Daarna nam Rosanne de With de microfoon over om het programma aan elkaar te praten. 

Lees meer »

Stoomspuit Gorkum is 113 jaar

Stoomspuit Gorinchem is liefst 113 jaar oud. Op zaterdag 20 mei kan deze krasse senior bewonderd worden door het winkelend publiek. De stoomspuit wordt met paarden door Gorinchem getrokken.

Lees meer »

Actie wensbonnen binnenstad voorbij

𝗔𝗮𝗻 𝗮𝗹𝗹𝗲𝘀 𝗸𝗼𝗺𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗲𝗶𝗻𝗱… Gorinchem Maakt Blij is officieel afgelopen in Hartje Gorcum. Alle wensbonnen worden verzameld en de winnaars worden gekozen. Op 𝟮𝟬 𝗺𝗲𝗶 is iedereen welkom op de Grote Markt voor een gezellige uitreiking met live muziek en dans.

Lees meer »

Het kon niet beter bij Open Havendag

Zaterdag beleefde Gorinchem de jaarlijkse Open Havendag. Het weer die dag had niet beter kunnen zijn. De Havendag kon dan ook op heel veel belangstellenden rekenen. Duizenden bezoekers trokken langs de Lingenhaven en Buiten de Waterpoort.

Lees meer »

Drakenboot races bij Open Havendag

Op 13 mei keert niet alleen de Open Havendag terug bij de Lingehaven, ook de Drakenboot races zijn weer van de partij. Deze laatsten gaan er na 3 jaar weer tegenaan. Nieuw is dat er dit jaar ook officiële teams meedoen.

Lees meer »

Culturele zondag met nieuwe exposities

Zondag 14 mei is het weer Culturele zondag. In het Hendrick Hamelmuseum is een nieuwe expositie geopend in het teken van een bijzondere ontmoeting tussen twee kunstenaars. De spannende combinatie van robuuste bronzen beelden van Jaap Hartman en de kleurrijke, zinnenprikkelende werken van de Koreaanse Jeesun Mo symboliseren de bijzondere band tussen Holland en Korea. 

Lees meer »

‘Poëzie in de sluis 2023’

Op de Open Havendag van zaterdag 13 mei 2023 zal burgemeester mevrouw Reinie Melissant-Briene om 11.00 uur de winnaar bekendmaken van de 2-jaarlijkse kwatrijnenwedstrijd van Poëzieroute Gorinchem.

Lees meer »

Stomen op de Linge

Stoomsleepboot Jan de Sterke is een van de weinige nog varende stoomboten in Nederland. En jij kunt mee! Op de Open Havendag en twee zomerse weekenden wordt de ketel opgestookt voor een vaartochtje over de prachtige Linge. In drie kwartier vaar je van de historische haven in Gorinchem tot Arkel en terug. En je mag een kijkje nemen in de machinekamer. Tip: trek geen lichte kleding aan!

Lees meer »

One night in Stein

Start je weekend goed met een maandelijkse event 'One night in Stein' waarbij Restaurant Bar Stein, Van der Valk Hotel, wordt omgetoverd tot het thema van die maand. De 1e editie is op vrijdag 12 mei van 18.00-01.00 uur met thema 'Japan'.

Lees meer »