Getalenteerde jongeren op Fortes Festival

De hele maand juni bruist de binnenstad vooral in de buitenlucht van de kunst. Maar iktoon komt  ook naar je toe. Ook het Fortes College doet hieraan mee. Fortes Festival geeft getalenteerde jongeren van diverse middelbare scholen uit Nederland een podium. Ook laten studenten van verschillende kunstopleidingen hun talent zien.

Lees meer »

Tuinfeest bij Zevende Huis

Het jaarlijkse tuinfeest in juni is de feestelijke seizoensafsluiter van huistheater Het Zevende Huis. Live muziek in weelderige stadtuin onder het genot van thee, koffie, fris en lekkere hapjes. 

Lees meer »

Culturele zondag met dichterspad

Zondag 11 juni is het Culturele Zondag met een extra activiteit: het dichterspad. Stadsdichter Martin Rensen en zes andere dichters trakteren bezoekers op mooie, ontroerende en rake woorden. Op drie locaties in de stad worden optredens gegeven door de poëten.

Lees meer »

Theaterproject “rimpels die spreken”

Vanaf september 2023 start Theaterhuis Gorinchem met het theaterproject “rimpels die spreken”. Een ontroerende voorstelling over de ouderenzorg, met ruimte voor humor én geïnspireerd op de verhalen en de talenten van de deelnemers.

Lees meer »

Gratis online voorstelling Pim en Pom op 3 juni

Bibliotheek AanZet nodigt kinderen vanaf 2 jaar van harte uit voor een Pim en Pom-tastisch feestje. Op zaterdag 3 juni om 15:00 uur kan het hele gezin thuis meekijken met de voorstelling van deze twee beste kattenvriendjes. Beleef thuis een grappig en muzikaal avontuur met Pim & Pom!  

Lees meer »

GOOK brengt "Belcanto"

Op zaterdag 3 juni zingt het Gorcums Opera- en Operette Koor om 20.15 in de Grote Kerk te Gorinchem. Dirigent is Erik van Balen, aan de vleugel zit Tatiana Kiourou en solisten zijn Edwin van Gelder en Wessel Wirken.

Lees meer »

Burgemeester en dichteres onthullen het nieuwe Sluisgedicht

Afgelopen zaterdag, tijdens de Open Havendag in Gorinchem, werd het nieuwe Sluisgedicht op de buitenste deur van de Lingesluis onthuld door burgemeester Melissant en dichteres Corrie Besems. Elke twee jaar schrijft Stichting Poëzieroute Gorinchem een kwatrijnenwedstrijd uit met het doel om de passerende schipper in- of de wandelaar langs de sluis te verrassen met een mooi gedicht. 

Lees meer »

Brocante markt Woudrichem

Brocante markt in Woudrichem Kom op 20 mei Brocante schatten en vondsten zoeken in het Vesting stadje Woudrichem. Woudrichem is een oude vestingstad aan de Merwede in de provincie Noord-Brabant in het Land van Heusden en Altena, in de gemeente Altena.

Lees meer »

Vliegeniersmuseum Vuren weer te bezichtigen

Zaterdag 1 april 2023 opent Sky of Hope WO2 en Vliegeniersmuseum in Fort Vuren weer de deuren. Om 15.00 uur is er een speciaal moment waarbij het uniform en de vliegbril van de Amerikaanse piloot Lt. Albert Lichter in langdurig bruikleen aan ons museum wordt overgedragen.

Lees meer »