Home » Muziek » Gratis zomerzangles Zangwerkplaats

Geerten Liefting in Luthersekerk

Op zaterdag 13 augustus verzorgt organist Geerten Liefting het tweede concert in de serie Orgelconcertjes Schuilkerk 2022. Zijn Orgelconcertje begint om 16.15 uur en duurt maximaal drie kwartier. De toegang is gratis.

Lees meer »

Lunchconcert Grote Kerk 27 juli met Duo C Kwadraat

Deze rasmusici op klarinet en accordeon spelen klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is én veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres. Hun streven daarbij: geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen. 

Lees meer »

Gratis zomerzangles Zangwerkplaats

Donderdag 21 juli kunnen kinderen van 15.00 tot 16.00 gratis een zomerzangles komen volgen in Het Zevende Huis. De les wordt gegeven door muziekvakleerkracht Helga Buitelaar in de  Knipsteeg. 

Lees meer »

Zingen In De Toren

Woensdag 20 juli is er een zangworkshop met Helga Buitelaar, van Zangwerkplaats Gorinchem, in de toren van de Grote kerk in Gorinchem. We gaan van 20.00 tot 21.00 aan de slag met allerlei soorten wereldmuziek, canons, circle-songs ludieke inzingers en energizers. 

Lees meer »

Marktconcerten in Grote Kerk op maandagmorgen in juli en augustus 2022

Op maandagmorgen 18 juli 2021 opent organist Nico Blom de serie van vier marktconcerten in de Grote Kerk te Gorinchem. Naast Nico werkt ook de titularis en stadsorganist van de Grote Kerk Arjan Versluis mee aan deze serie. Nico is hoofdorganist van het orgel in de Johanneskerk en 2de organist van het orgel in de Grote Kerk. Nico verzorgt ook het tweede concert in de serie op maandagmorgen 25 juli 2022. Arjan Versluis verzorgt het derde en vierde concert respectievelijk op maandagmorgen 1 en 8 augustus 2022.

Lees meer »