Con Amore zingt Marcus Passie in Woudrichem

Op de avond van Palmzondag 2 april zal in de Sint-Martinuskerk te Woudrichem, onder leiding van dirigent Jaap Kwakkel, de Marcus Passie ten gehore gebracht worden door Christelijk Gemengd Koor “Con Amore” uit Sleeuwijk.

Lees meer »

Farmhouse Jazz Band 26 maart 2023

De historie van de Farmhouse Jazz & Blues Band gaat terug tot 1983.In dat jaar viel het latere toporkest Stable Roof Jazzband, dat toen net drie jaar bestond, uit elkaar en even later begon een meerderheid van de ex-Stable Roofers een nieuwe band: de Farmhouse Jazzband. Hoewel deze Farmhouse Jazzband zich al snel mocht verheugen in een grote populariteit - het was gewoon een goede band!-  werd na enkele jaren besloten om het beste van beide orkesten weer te verenigen in een vernieuwde, Stable Roof Jazzband.

Lees meer »

Meezing Koralen Matthäus Passion

Altijd al mee willen zingen met de Matthäus Passion?  Onder leiding van stadsorganist Arjan Versluis studeer je een aantal koralen uit de Matthäus Passion in. Je hoeft geen noten te kunnen lezen. Neem gerust iemand mee die ook van zingen houdt! Er is een pauze met koffie/thee.

Lees meer »

De korte passie van Bach

Ondergaat u de kortere Passie van Bach op zaterdag 18 maart, 20.00 uhervormde kerk Almkerk. Deze passie is in opzet energiek, krachtig,waarbij de discussies tussen Jezus en Pilatus meteen op scherp wordengezet.

Lees meer »

Status Quo Forever

Zaterdag 4 maart vindt er weer een top optreden plaats, georganiseerd door Buurtvereniging de Watertoren in samenwerking met Gorcum Live. Dan staat namelijk de tribute band Status Quo Forever in De Aanlegsteiger.

Lees meer »

Koffieconcert op zondagmorgen!

De Bazuin organiseert op zondagmorgen 12 maart een Koffieconcert in haar eigen fraaie gebouw aan de Dalemwal in Gorinchem. Een koffieconcert met een knipoog naar het voorjaar. Dit concert sluit aan de culturele route die dan ook in Gorinchem wordt gehouden.

Lees meer »

Koffiecantate van Bach

Bij het Biesbosch MuseumEiland geniet je zaterdag 25 februari van een koffiecantate van Bach in de grote zaal van het museum, met uitzicht op de prachtige natuur! Onder het genot van een lekkere kop koffie of glas wijn. 

Lees meer »

Gezelligheid bij Seniorenkoor

Ben je 50plus? En op zoek naar gezelligheid en een leuke bezigheid overdag? Kom dan zingen bij The Evergreens. Zoals de naam al zegt, zingt dit koor de mooiste evergreens. Van Queen tot The Beatles. En van Shaffy tot Hazes. Zangervaring is niet nodig, het gaat vooral om het plezier.

Lees meer »

Evensong Gorcum Boys Choir in Grote Kerk Gorinchem

Op zaterdagmiddag 25 februari 2023 bent u van harte uitgenodigd de evensong bij te wonen in de Grote Kerk van Gorinchem. Aanvang 17 uur. Toegang vrij; collecte voor de onkosten. Jeroen Bal dirigeert het Gorcum Boys Choir en stadsorganist Arjan Versluis bespeelt het orgel.

Lees meer »

Optreden Falcon Town Jazz Band

De Falcon Town Jazz Band komt uit de regio Eindhoven en is een orkest dat inmiddels meer dan 25  jaar bestaat. De bandleden maken op een enthousiaste manier jazzmuziek, in het bijzonder ‘Dixieland Jazz”.

Lees meer »