COV Gorkum krijgt koninklijke erepenning

Gepubliceerd op 4 december 2022 om 11:14

Auteur: Roy Grünewald

Afgelopen zaterdag 2 december gaf de Christelijke Oratorium Vereniging ‘Gorkum’ een geweldige uitvoering van het magistrale Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Het concert vond plaats in een vrijwel volle Grote Kerk. Samen met het Barokorkest Florilegium Musicum en vocale solisten stond het geheel onder leiding van dirigent Toon de Graaf. 

Dit jaar vierde het COV het 100-jarig bestaan. Naast de traditionele Matthäus Passion voerden zij eerder Bach’s Hohe Messe uit en nu dus dit andere meesterwerk. De uitvoerenden hebben met deze drie grote klassieke werken in één jaar een prestatie van formaat geleverd. 

Na de laatste klanken voor de pauze betrad loco burgemeester Marja Molengraaf het podium voor een speech waarin het koor werd gefeliciteerd. Een toespraak die eindigde met de woorden: ‘het heeft zijne majesteit de koning behaagd…’. Vervolgens overhandigde zij de koninklijke erepenning aan bestuursvoorzitter Addie Verspuij die dit de kers op de jubileumtaart noemde en zichtbaar verguld was met deze eer.

Foto's: Hans van Weelden


«   »