Evensong Gorcum Boys Choir in Grote Kerk Gorinchem

Gepubliceerd op 21 februari 2023 om 10:28

Op zaterdagmiddag 25 februari 2023 bent u van harte uitgenodigd de evensong bij te wonen in de Grote Kerk van Gorinchem. Aanvang 17 uur. Toegang vrij; collecte voor de onkosten. Jeroen Bal dirigeert het Gorcum Boys Choir en stadsorganist Arjan Versluis bespeelt het orgel.

Het koor zal prachtige anthem “This is the record of John” uitvoeren van Orlando Gibbons (1583 – 1625). De jonge altus van het koor, Constantijn de Leeuw 16 jaar, zal daarbij de solopartijen voor zijn rekening nemen. Daarnaast zal het koor de traditionele onderdelen van een Choral Evensong uitvoeren zoals een Psalm, de Versicles and responses (Ayleward) en het Magnificat and Nunc Dimittis in G, beiden van Herbert Sumsion. Zelf kunt u meezingen met “the Old hundred”, Psalm 100 op de melodie van Psalm 134 in een bewerking van R. Vaughan Williams, die hij speciaal geschreven heeft voor de kroning van Queen Elizabeth II op 2 juni 1953. 

Ook het altijd intense gezang “Abide with me”, een avond gebed, zingt het koor in samenspraak met de aanwezigen in een prachtige zetting van Stephen Cleobury, de voormalige dirigent van het Kings College Choir in Cambridge. De vaste onderdelen zullen worden aangevuld met enkele prachtige koorstukken zoals “God so loved the world” (John Stainer, uit de Crucifixion), “O Saviour of the world”(John Goss) en het “Thou art the way” (Christopher Steel).

U wordt van harte uitgenodigd deze Choral Evensong te bezoeken. Een moment van bezinning en gebed in de prachtige Grote Kerk van Gorinchem. 


«   »