Koffiecantate van Bach

Gepubliceerd op 23 februari 2023 om 09:36

Zaterdag 25 februari van 20.00 tot 22.00 uur.

Bij het Biesbosch MuseumEiland geniet je zaterdag 25 februari van een koffiecantate van Bach in de grote zaal van het museum, met uitzicht op de prachtige natuur! Onder het genot van een lekkere kop koffie of glas wijn. 

Daarnaast hoor je ‘Ich geh und suche mit Verlangen’ waarin de bruidegom inderdaad naarstig op zoek is naar de bruid,maar tegelijk is het een verkapt orgelconcert: door de gehele cantate hoort een virtuoze orgelpartij gespeeld door Karel Demoet, cantor/organist van de Nicolaikerk in Utrecht.

De sopraan soliste deze avond is Anna Bachleitner, afkomstig uit Beieren.Anna is gespecialiseerd in oude muziek en, zoals de Südbadische Zeitung schrijft: "een zeer flexibele stemkunstenaar en rijkelijk uitgerust met genuanceerde klankkleuren en expressie. Voor de seizoenen 2022-2024 zal Anna deelnemen aan het programma “Young Bach Fellow” van de Nederlandse Bachvereniging.

Bariton is Sietse van Wijgerden, hij studeerde o.a. zang bij Peter Kooij, Gillad Nezer e.a. Hij voerde werken uit van Milhaud, Ravel, Poulenc, de Winterreise van Schubert etc. Als dirigent voerde hij de mis van Martin en van Poulenc uit, maar ook zo'n 60 Bachcantates, de Hohe Messe etc.

De kosten bedragen € 15,00 voor volwassenen. De jeugd betaalt slechts € 5,00.

Reserveren kan hier


«   »