Keltische muziek folk in Het Zevende Huis

Op 12 februari, Culturele Zondag in Gorinchem, staat de Keltische groep 4Reel in het Zevende Huis aan de Knipsteeg. Het energieke 4 tal doet twee voorstellingen: om 15.00 uur en om 16.00 uur. Er is koffie, thee en lekkers. De entree is op basis van donatie.

Lees meer »

Coverband Pitch in De Aanlegsteiger

Zaterdag 4 februari treedt tijdens het maandelijkse Buurtcafé van Buurtvereniging De Watertoren van 21.00-23.45 uur de coverband Pitch op. Coverband Pitch bestaat uit 6 ervaren muzikanten met samen meer dan 100 jaar podiumervaring. Pitch is een Rock Coverband en speelt altijd vol passie!

Lees meer »

Zangwerkplaats zoekt mannenstemmen

De Gorkumse Zangwerkplaats van Helga Buitelaar heeft al meer dan 10 jaar een groep voor volwassenen. Zij zingen elke maandagavond, meerstemmig, allerlei soorten en stijlen muziek. De groep groeide de laatste tijd flink maar de mannen blijven wat achter. Voor een mooie balans zouden er wat lage stemmen bij kunnen.

Lees meer »

New Orleans Revival Stompers 29 januari 2023

De New Orleans Revival Stompers is een New Orleans jazzband, opgericht in 1995, die de traditionele jazz uitdraagt uit de Revivalperiode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren ’40, ’50 en ‘60.Het repertoire bestaat uit een verzameling van traditionals, popsongs, hymns, spirituals, marches, blues alsmede boogie-woogie en Carribische songs. 

Lees meer »

Meezingcafé is in buurthuis de aanlegsteiger

Wist je dat elke woensdag het Meezingcafé is in buurthuis de aanlegsteiger? Zien zingen, doet zingen. Het meezingcafé wordt georganiseerd door Donna Bastiaans. Meezingcafé is elke woensdagavond in buurthuis de Aanlegsteiger (Vissersdijk 30, Gorinchem). Vrije inloop vanaf 19:30 uur.

Lees meer »

Concertreeks Sleeuwijks Kerkje

Het volgende optreden in de concertreeks van deze winter zal worden verzorgd door een tweetal regionale musici. Sietse van Wijgerden (solo zang) en Chris van de Kuilen (piano) zullen de “Winterreise” van F. Schubert ten gehore brengen. 

Lees meer »

Midwinterconcert door Bazuin

De Bazuin organiseert op vrijdag 20 januari een Midwinter-Concert in haar eigen fraaie gebouw aan de Dalemwal. Een traditie aan het begin van het nieuwe jaar die ze er bij De Bazuin erin houden. Het wordt een leuk concert samen met Bazz Brass jeugdorkest en het groot Koninklijk orkest van De Bazuin.

Lees meer »

Sixpack Jazz Gang

Op 8 januari 2023 wordt er in het SVW gebouw aan de Schelluinsekade  een nieuwjaarsconcert verzorgd door de Sixpack Jazz Gang, de jongste Gorcumse formatie. Geheel volgens de traditie van Jazz Hall '72 wordt het nieuwjaarsconcert verzorgd door een orkest uit onze stad.

Lees meer »

Nieuwjaars-zingen in de toren

Op 4 januari is er een zangsessie in de toren van Gorinchem. We zingen elkaar (nieuwjaars) wensen toe in allerlei vormen en uit allerlei landen. Iedereen is welkom. Van 20.00 uur en 21.00 uur zingen we in de prachtige akoestiek van de toren. 

Lees meer »