Slot Loevestein gratis tijdens Open monumentendag

Gepubliceerd op 26 augustus 2023 om 12:55

Slot Loevestein is een rijksmuseum en tevens een belangrijke historische en culturele site. Het kasteel is sinds 2021 opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst, wat de historische en culturele waarde ervan onderstreept.

Ook dit jaar neemt Slot Loevestein deel aan de Open Monumentendag, een evenement waarbij historische gebouwen en monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Op zaterdag 9 september wordt het kasteel opengesteld voor bezoekers, inclusief gratis toegang tot de vesting, het kasteel zelf en een speciale tentoonstelling genaamd 'Monddood - Politiek gevangen'. Vanwege de verwachte drukte zijn er tijdsblokken ingesteld voor toegang, en bezoekers worden aangemoedigd om vooraf via de website van Slot Loevestein een gratis tijdsblok te reserveren. Op de dag zelf zijn er geen kaarten verkrijgbaar bij de kassa.

De directeur van Slot Loevestein, Ed Dumrese, benadrukt dat Open Monumentendag een gelegenheid is om zowel lokale bewoners als bezoekers van verder weg kennis te laten maken met dit historische erfgoed. Het behoud en de beleving van cultureel erfgoed staat centraal in hun missie.

Dit evenement biedt een geweldige kans voor mensen om de rijke geschiedenis van Slot Loevestein te ontdekken en te genieten van de unieke sfeer van deze historische locatie.

foto: GP-buro