Word Slot beheerder op Loevestein

Gepubliceerd op 20 september 2023 om 16:12

Hoe ziet een werkdag bij Slot Loevestein er uit? Zo af en toe komen ze langs. Vacatures waarvan iedereen denkt: oooh dat zou ik ook wel willen. Ben jij klaar voor een unieke stap in je carrière? Dat komt goed uit, Loevestein zoekt een nieuwe slot beheerder. Houd jij van cultuur, ben je graag lekker bezig en beschik je over de nodige technische kennis? Dan is dit een avontuur voor jou. 

Wij spraken de twee slot beheerders. Tim Schrijver is al sinds 2014 beheerder én bewoner van Loevestein. Harold Aarts vertrekt als beheerder om een Bed & Breakfast in Frankrijk te beginnen.

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

“Geen dag is hetzelfde,“ reageert Harold direct. “Ik hou ervan dat elke dag anders is en je dit nooit van te voren in kan plannen. Mocht er een storing zijn, dan moet je dat meteen oplossen, het andere moet dan even wachten. Verder blijft het bijzonder, elke dag weer, om op zo’n locatie te werken. De ene dag zijn we bezig met de voorbereidingen voor een
tentoonstelling over een serieus onderwerp, de andere dag is het weer aanpakken met opbouwen voor het riddertoernooi of een brandoefening. De balans zoeken tussen moderne oplossingen passend binnen de eeuwenoude kasteel en vesting zorgen voor een leuke uitdaging. Elke dag weer.

Wat voor type collega zoeken jullie?

“Voor deze functie zoeken wij iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, dienstbaar en servicegericht is en daarbij alle voorkomende beheerderstaken wil oppakken,” begint Tim. “Hij of zij moet ook beschikken over een brede technische kennis en handvaardigheid”, vult Harold aan. “Handig zijn en met pragmatische oplossingen komen. Als slot beheerder speel je een belangrijke rol in het behouden van cultureel erfgoed. Het slot, de bijgebouwen en de vesting zijn weliswaar al honderden jaren oud, maar technische en bouwkundige ontwikkelingen hebben hier nooit stil gestaan. Mede door onze plannen voor de toekomst zoeken wij een slotbeheerder met technisch en bouwkundig inzicht.” Heb jij zin om aan de slag te gaan als nieuwe slot beheerder? Bekijk dan de vacature op de site van Loevestein en solliciteer vandaag nog. Voldoe je niet aan alle eisen, maar denk je dat je het wel kunt, dan horen we ook graag van je.
https://www.slotloevestein.nl/vacatures/

Fotograaf: Renny de Graaff-Vos.