Open Dag 14 oktober: uniek kijkje bij het waterschap

Gepubliceerd op 30 september 2023 om 10:03

Op zaterdag 14 oktober houdt Waterschap Rivierenland Open Dag in het hoofdkantoor in Tiel en op de zuiveringen in Sleeuwijk en Arnhem-Zuid. Een uniek kijkje achter de schermen met rondleidingen en demonstraties, hapjes en drankjes, en activiteiten voor het hele gezin. Tussen 11.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom!

Leuk en leerzaam

Voor kinderen is van alles te doen, zoals spelen en ontdekken met water. Op alle locaties zie je het werk van de muskusrattenvangens. Met quads, kano’s en boten, met klemmen en slimme vangkooien. Je leert over muskusratten, bevers en andere dieren in het water. Je ziet ook hoe we dijken en sloten onderhouden, met trekkers en maaiboten, vrachtwagens en kranen. Collega's laten hun werk zien en geven uitleg. Er zijn bijzondere acts over water. Benieuwd naar een baan in het waterwerk? Kom kennismaken!

Sleeuwijk: water zuiveren met energie uit slib

Op de afvalwaterzuivering in Sleeuwijk kun je zien hoe we water zuiveren en hoe we daarvoor onze eigen energie opwekken uit slib en met zonnepanelen. Kom bekijken hoe onze collega's werken in de regio's Altena, Bommelerwaard en Alblasserwaard. De zuivering aan de Robijnsweg is zelden open voor publiek.