Slot Loevestein weer bereikbaar

Gepubliceerd op 2 januari 2024 om 10:12

Na een korte periode van sluiting vanwege wateroverlast opent het Rijksmuseum Slot Loevestein vandaag, dinsdag 2 januari om 10:00 uur, opnieuw haar toegangspoorten voor bezoekers. De unieke locatie biedt weer mogelijkheden voor bed & breakfast overnachtingen, familiefeesten en zakelijke bijeenkomsten vanaf woensdag 3 januari.

De recente dagen werden gekenmerkt door ontoegankelijkheid vanwege het hoge waterpeil, waardoor zowel het Munnikenland als de toegangsweg onder water stonden. Echter, ondanks deze omstandigheden bleven het kasteel, een UNESCO Werelderfgoed en een prominente aanwinst van de Hollandse Waterlinie, en de waardevolle collectie onaangetast en buiten gevaar.

Een bezoek aan het fotogenieke Loevestein, buitendijks gelegen, biedt nu een nog indrukwekkendere ervaring met de huidige waterstand.

Het museummanagement verwacht dat het waterpeil zal dalen en dat vanaf dinsdag de toegangsweg en parkeerplaatsen weer goed bereikbaar zullen zijn met de auto. Als alternatief blijft de mogelijkheid om met de watertaxi over te varen beschikbaar.