Foto Werkendamse in landelijk magazine

Gepubliceerd op 27 januari 2024 om 10:57

Dat Irene Damminga mooie foto’s maakt is regionaal bekend. Regelmatig staan haar foto’s in de (landelijke) media. Deze maand publiceert het magazine Natuur Fotografie een artikel over het thema ‘abstract’. Damminga heeft enige tijd geleden ook de Academie voor Abstracte Fotografie afgerond en vindt het een uitdaging om ook in dat genre mooie foto’s te maken.

Ze heeft een foto van een pluizige paardenbloem gecombineerd met een mooie maanfoto. (zie foto) Het resultaat is een abstracte foto waarbij je je in eerste instantie afvraagt: ‘Waar kijk ik nou naar?’ En dat is precies wat Damminga wil. Kijk eens anders naar alles wat je ziet.

Veel van  haar abstracte foto’s zijn opgebouwd uit bestaande beelden die samen een wonderlijk, soms betoverend, beeld vormen. Een van haar foto’s die ze regelmatig exposeert hebben steevast de reactie: Ik weet niet waar ik naar kijk, maar ik word er wel vrolijk van. Damminga denkt dan: Missie geslaagd! Kijk ook eens op haar site www.dammingafotografie.nl/abstract

foto: Damminga Fotografie