Eerste paal voor distributiecentrum Damen-Shipyard

Gepubliceerd op 19 april 2024 om 09:08

Bron: Damen-Shipyards

Woensdag 17 april markeerde een belangrijke mijlpaal in de vooruitgang van Damen Shipyards Group, met de ceremoniële installatie van de eerste heipaal voor distributiecentrum in Schelluinen. Met een verwachte ingebruikname in februari 2025, zal het distributiecentrum een cruciale rol spelen in de logistieke operaties van Damen Shipyards Group.

Met een oppervlakte van 14.500 vierkante meter zal het distributiecentrum voldoen aan de hoogste normen van energie-efficiëntie. Het nieuwe distributiecentrum zal niet alleen een moderner alternatief bieden voor het verouderde pand op industrieterrein Avelingen-Oost in Gorinchem, maar ook ruimte bieden aan 800 vierkante meter kantoorruimte en 2.700 vierkante meter buitenruimte. Dit stelt Damen Shipyards Group in staat om de laadcapaciteit te vergroten en een efficiëntere logistieke operatie te garanderen.

Vanaf februari volgend jaar zullen de 48 medewerkers van de afdelingen Transport, Voorraadbeheer en Magazijn hun intrek nemen in het nieuwe pand aan de Griendweg 64 op bedrijventerrein Schelluinen-West. Het pand zal eigendom zijn van Deltabrug Beheer uit Hardinxveld-Giessendam, met wie Damen een langjarige huurovereenkomst heeft gesloten. Lokale samenwerking en ondernemerschap staan centraal in dit project.

foto: Damen Shipyards