Deltaconcert Holland Baroque & Luciana Mancin op Slot Loevestein

Gepubliceerd op 7 juni 2024 om 12:53

Na het succes van de eerste editie in 2023, zal op vrijdag 5 juli de tweede Deltaconcert bij Slot Loevestein plaatsvinden. Deze plek is met zorg uitgekozen, aangezien Slot Loevestein fungeert als de toegangspoort tot de Nederlandse rivierendelta en ook deel uitmaakt van de Hollandse Waterlinie.

Holland Baroque brengt snelle en virtuoze muziek uit het zonnige zuiden naar Slot Loevestein. Op de lessenaars staan traditionele tarantella’s en muziek uit de 17e en 18e eeuw van onder meer Antonio Vivaldi, Luigi Boccherini, Giuseppe Valentini en Francesco Geminiani. Met het schitterende Slot Loevestein uit de 14e eeuw als decor, aangevuld met de zonsondergang en geluiden van de natuur, beleef je deze muziek op zijn mooist. Met als gast de Chileens-Zweedse mezzosopraan Luciana Mancini.

De tarantella stond ooit bekend om zijn wonderbaarlijke werking als danstherapie tegen spinnengif. Vergelijkbaar met de Fandango, Folia en andere volksdansen, waarbij waanzin overgaat in energieke en virtuoze uitvoeringen, diende deze wilde dans als een rijke inspiratiebron voor barokcomponisten. Ga terug in de tijd en geniet van muziek, natuur en erfgoed.

eigen foto