Oud-wethouder Akkerman wordt wethouder Molenlanden

Harmen Akkerman (66), voormalig wethouder in Gorinchem, is deze week benoemd tot wethouder van de gemeente Molenlanden. Hij volgt Piet Vat op als vertegenwoordiger van de SGP. Na zijn benoeming heeft het college de werk- en portefeuilleverdeling herzien en de onderlinge vervanging van collegeleden geregeld.

Lees meer »

‘t Gelagh Open Jeugd Toernooi Tennis

Het 't Gelagh Open Jeugd Toernooi 2023 was vorig jaar een groot succes en belooft dit jaar nog leuker te worden. We zetten ons volledig in om ook in 2024 een fantastisch toernooi voor de jeugd te organiseren. Begin juli is het zover: de tweede editie van het 't Gelagh Open Jeugd Toernooi vindt plaats van 1 tot en met 7 juli 2024.

Lees meer »

25 organisaties ontvangen geldbedrag van A.A. de Haan Stichting

Dit voorjaar (2024) doneert de A.A. de Haan Stichting in totaal 68.508,52 euro aan 25 verschillende organisaties in de Alblasserwaard. De stichting ondersteunt daarmee een verscheidenheid aan activiteiten en lokale initiatieven die anders niet realiseerbaar zouden zijn, functionerend als een 'waarderings- en stimuleringsfonds'.

Lees meer »

Rode Kruis helpt waterschappen bij calamiteiten

Bij dreigende of daadwerkelijke noodsituaties kunnen zeven Nederlandse waterschappen voortaan Ready2Help inschakelen, het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis. Bij hoogwater kunnen Ready2Helpers bijvoorbeeld helpen bij het leggen van zandzakken of het informeren van bewoners. Ook in andere situaties, bijvoorbeeld bij stroomstoringen of wateroverlast, kan Ready2Help assisteren. 

Lees meer »