Gorinchem VI vaart voor langzaam verkeer Haringvlietbrug

Gepubliceerd op 15 juni 2023 om 08:48

Bron: Rijkswaterstaat

foto: Riveer

Veerdienst Riveer vaart op dit moment op het Haringvliet. Met de afsluiting van de Haringvlietbrug vervoert de veerboot het langzame verkeer (voetgangers en (brom)fietsers) die op dit moment geen gebruik kan maken van deze brug. Voor hen zijn de omleidingsroutes simpelweg te lang.

De Gorinchem VI, een schip dat plaats biedt aan zo´n 175 personen zonder fiets of 75 met fiets, vaart nu tussen Numansdorp en recreatiegebied Hellegatsplein, vlak naast de brug.

Extra schippers en dekmedewerkers

Riveer heeft een speciaal team van 5 ervaren schippers en 5 dekmedewerkers samengesteld voor de veerverbinding. Dit team is nodig om de zevendaagse veerdienstregeling te kunnen draaien, doordeweeks en op zaterdag tussen 06.00 en 19.45 uur en op zondagen tussen 11.00 en 19.45 uur.

Varen op het Haringvliet is niet hetzelfde als op de Merwede. Op een grote oversteek als het Hollandsch Diep heb je natuurlijk meer te maken met de elementen. Het kan hier hard waaien vanwege de invloed van open zee, waardoor het water onstuimig kan zijn. Gelukkig hebben de  schippers van Riveer de nodige ervaring.

Om te mogen varen op het Hollandsch Diep waren aanvullende certificaten nodig en zijn aanpassingen aan het schip gedaan. Zo is er extra apparatuur geplaatst waaronder een dieptemeter.

foto: Rijkswaterstaat


«   »