Slot Loevestein genomineerd als leukste uitje ANWB

Gepubliceerd op 30 juni 2023 om 00:44

foto: GP-buro

De ANWB heeft de genomineerden voor het ‘Leukste uitje van Gelderland’ 2023 bekend gemaakt, Slot Loevestein is één van de genomineerden. "We zijn bijzonder trots op onze nominatie. Het is een erkenning voor de toewijding en inzet van al onze vrijwilligers en medewerkers," aldus directeur Ed Dumrese.

"De nominatie bevestigt dat hun inspanningen om bezoekers een unieke en plezierige ervaring te bieden, gewaardeerd worden. Bij Loevestein gaat het niet alleen om het vertellen van de geschiedenis; we leggen ook verbindingen met hedendaagse verhalen. Door verbanden te leggen tussen het verleden en het heden, kunnen we aantonen dat historische gebeurtenissen en thema's nog steeds van invloed zijn op onze samenleving  vandaag de dag."

Stemmen

Nu is het tijd om te stemmen. Het is een publieksprijs, dus jouw stem telt mee. Je hoeft geen lid van de ANWB te zijn om te kunnen stemmen. Maak van het oer-Hollandse kasteel het beste uitje van Gelderland! Je kunt gemakkelijk via je mobiele telefoon of computer stemmen. Stemmen kan tot en met 29 oktober op http://www.anwbleuksteuitje.nl/slot-loevestein.

Over Slot Loevestein

Slot Loevestein, gelegen in de prachtige natuur van het Munnikenland, is een historisch kasteel waarvan het verhaal start in de 14e eeuw. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis en staat als onderdeel van de Hollandse Waterlinies op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Vandaag de dag is Slot Loevestein een levendig museum en een populaire bestemming voor zowel liefhebbers van geschiedenis en kastelen als gezinnen die op zoek zijn naar een leuk en leerzaam dagje uit. Slot Loevestein heeft daarbij altijd iets nieuws te bieden.

Zomervakantie

Deze zomervakantie staat het vakantieverhaal ‘achter slot en grendel’ centraal op Slot Loevestein. Welke kostbaarheden stop jij in een kluis? En wat is wel kostbaar, maar niet in geld uit te drukken?
Denk aan je ouders, kinderen, geliefden, of de onschatbare waarde van vrijheid: de vrijheid om te denken wat je wilt en te houden van wie je wilt. Maar wat als je achter slot en grendel verdwijnt, omdat je je mening hebt uitgesproken? Is er dan ontsnapping mogelijk? Bezoek Loevestein in de
zomervakantie van 8 juli t/m 3 september en ontdek alles over dit boeiende verhaal.


«   »