Nationale Klimaatweek: Word een Klimaatburgemeester!

Gepubliceerd op 2 juli 2023 om 11:44

Van 30 oktober tot 6 november vindt de nationale klimaatweek plaats in Nederland. Tijdens deze week zijn er Klimaatburgemeesters actief in het hele land, die anderen inspireren en uitdagen. Deze Klimaatburgemeesters zetten zich actief in voor een beter klimaat en delen hun verhalen. Veel mensen zijn al Klimaatburgemeester, maar er wordt nog gezocht naar meer mensen die willen bijdragen en elkaar willen helpen om een grotere impact te maken.

Ook Gorinchem zoekt naar een Klimaatburgemeester en Klimaatsupporters. Dit kunnen individuen, bedrijven of andere organisaties zijn die zich actief inzetten voor een beter klimaat en bereid zijn om hun verhalen te delen tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel is om anderen te inspireren en bewustwording te creëren rondom klimaatverandering.

Klimaatburgemeesters: Inspireer en Verminder CO2-uitstoot

Als Klimaatburgemeester ben je iemand die zich actief inzet om de CO2-uitstoot te verminderen. Dit kan zowel met grote als kleine initiatieven. Denk aan het besparen van energie, duurzamer reizen of bewuster consumeren. De Klimaatburgemeester van Gorinchem deelt zijn of haar eigen verhaal en organiseert gedurende de week een activiteit in de wijk of buurt om bewoners te inspireren en aan te moedigen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en energie te besparen.

Klimaatsupporters voor Nationale Klimaatweek

De gemeente zoekt dit jaar ook naar enthousiaste Klimaatsupporters. Of je nu een individu, bedrijf of organisatie bent, als je actief bijdraagt aan een beter klimaat en bereid bent je verhaal te delen, dan zoeken we jou! Tijdens de Nationale Klimaatweek kun je anderen inspireren met jouw ervaringen en zo bewustwording rondom klimaatverandering vergroten.

Doe mee en maak impact

Ben jij actief bezig met het verbeteren van het klimaat en wil je anderen inspireren? Meld je dan aan als Klimaatburgemeester of Klimaatsupporter tijdens de Nationale Klimaatweek. Samen kunnen we een krachtig signaal afgeven en anderen aanmoedigen om ook stappen te zetten richting een duurzamere wereld.

Meer informatie

ministerie van EZK


«   »