Clean up on Tour

Gepubliceerd op 10 juli 2023 om 08:35

Bron: Clean up on Tour

Wil je op een leuke manier bijdragen aan schoon water? Doe dan mee aan Clean up on Tour! Samen met een instructeur ga je op een SUP board aan de slag om al het zwerfafval te verzamelen, van blikjes tot plastic zakken. Al dat afval is zeer gevaarlijk voor alles wat  in het

water leeft en als je wilt sporten of ontspannen op en in het water. Met Clean up on Tour zorg jij dat het water schoner wordt en draag je bij aan een duurzame toekomst.

Op vrijdag 15 juli komt Clean up on Tour naar Gorinchem. Onder begeleiding van een instructeur de havens en wateren schoon gemaakt door op een SUP board zwerfafval te verzamelen in de buurt.  Iedereen van 18 jaar en ouder kan gratis meedoen!

Al het afval dat je uit het water vist, wordt gewogen en daarna naar een milieupark gebracht voor een verantwoorde verwerking. We houden op een ranglijst bij hoeveel zwerfafval er is verzameld. Denk jij dat jij het meeste afval uit het water kunt vissen? Doe dan mee en meld je hier aan.

De precieze locatie vanaf waar we vertrekken in Gorinchem ontvang je uiterlijk één week van tevoren. Het programma is als volgt:

Ochtend

  • 09:45 uur aanwezig
  • 10:00 uur start Cleanup
  • 12:00 uur afval wegen aan wal en einde

Middag

  • 13:45 uur aanwezig
  • 14:00 uur start Cleanup
  • 16:00 uur afval wegen aan wal en einde

Een duurzame toekomst is een urgent en actueel onderwerp, dat in toenemende mate een rol speelt in de keuzes en overwegingen van alle Nederlanders. Door middel van het Clean up On Tour programma willen wij bijdragen aan een duurzame toekomst van water. 

Door je in te schrijven ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. Wij gebruiken het systeem van Eventbrite om alle registraties voor Cleanup on tour te verwerken. 

Waarom doen we dit?

Helaas komt er enorm veel afval in het water terecht. Iedere minuut belandt er een vuilniswagen aan plastic in de oceanen. We hebben het ook wel over de plastic soup, wat gevaarlijk is voor al het leven in zee. Dieren eten plastic op of raken erin verstrikt. Bekijk de video hieronder waarin Kiran Badloe je meer uitlegt over het belang van Clean up on Tour.


«   »