Zomervakantie Bomvol activiteiten op Slot Loevestein

Gepubliceerd op 20 juli 2023 om 10:31

Deze zomervakantie organiseert Slot Loevestein allerlei leuke extra activiteiten in de weekenden. De kasteelschutters leren je boogschieten, kijk de kunst van het zwaardvechten af bij de ridders, oefen middeleeuwse danspasjes met de Meyden van Loevestein, of sluit je aan bij de soldatenschool.

Kasteelschutters

Ervaar de spanning van boogschieten op 22 en 23 juli op Loevestein. Ontdek de kunst van boogschieten met de Kasteelschutters en leer hoe je een middeleeuwse handboog hanteert. Benieuwd naar de wapens aan het wapenrek, en hoe werden deze gebruikt? Stel al je vragen aan de experts. Pak je pijl en boog en schiet je pijl zo ver mogelijk. De Kasteelschutters zijn er op 22 en 23 juli en 12 en 13 augustus.

Soldatenschool

Ben jij klaar om Slot Loevestein te beschermen? Word onderdeel van het kasteelgarnizoen! Op 29 en 30 juli vindt de soldatenlichting plaats. Leer hoe je jezelf verdedigt, hoe je een musket laadt en hoe je in formatie schiet. Discipline, teamwork en luisteren naar je bevelhebber zijn essentieel! Sluit je aan bij het leger van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en verdedig het slot met trots!

Middeleeuwse zwaardvechtdag

Op zondag 6 augustus kun je op Loevestein meetrainen met de ridders en de fijne kneepjes van het zwaardvechten leren. Kinderen kunnen aansluiten bij de ridderschool waar ze een workshop zwaardvechten krijgen en het tegen ridders opnemen om 11:00, 13:00 en 15:00 uur. Verdien jij je ridder-certificaat deze dag? Tussendoor kun je wapens bekijken, vasthouden en alles vragen over het vechten en wapens in de middeleeuwen.

(meer tekst onder foto's)

Meyden van Loevestein

Op 19 en 20 augustus nemen de Meyden van Loevestein je mee terug naar vervlogen tijden. Heel het weekend laten ze kinderen op speelse wijze kennis maken met middeleeuwse gebruiken en gewoonten: ambachten, dansen, koken en spelletjes spelen. Om naar te kijken of om zelf mee te doen.

Sfeervolle filmavonden

Op 25, 26 en 27 augustus staan er i.s.m. Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) drie zomerse filmavonden gepland in een bijzondere en intieme setting. Film kijken onder de sterrenhemel, met het prachtig aangelichte kasteel als decor.

Middeleeuws kampement

Het slot sluit de zomervakantie af met een avontuurlijk middeleeuws kampement. Vergeet de tijd, denk nog even niet aan school of werk en verlies jezelf in de middeleeuwen. Zodra je onder de toegangspoort door komt, stap je terug in de tijd. Dompel jezelf onder in een wereld vol historie en avontuur. Kom kijken hoe mensen vroeger leefden, dansten en vochten. Ontdek de geheimen van de ridders, vecht mee in de ridderschool, luister naar muziek en leer middeleeuwse danspassen.

Praktische informatie

In de zomervakantie is Loevestein van 8 juli t/m 3 september elke dag open van 10:00 – 17:00 uur. Een kaartje koop je online of aan de kassa, de museumkaart en vestingpas zijn geldig. Voor alle informatie en activiteiten check je voor je bezoek de website, www.slotloevestein.nl/agenda/zomervakantie.


«   »