Middeleeuws kampement voor Kids

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 10:54

Vergeet de tijd en verlies jezelf in de middeleeuwen dit weekend. Zodra je onder de toegangspoort door komt, stap je terug in de tijd en dompel je jezelf onder in een wereld vol historie en avontuur. Laat je betoveren door de middeleeuwse sfeer op Slot Loevestein. 

Ridders op Loevestein

In de late middeleeuwen waren er veel conflicten in de regio die we nu Nederland noemen, en vaak kwam het tot geweld. Goede leiders hadden dus een sterk leger nodig. Ridders waren een speciale klasse binnen het leger, ze zworen trouw aan hun leider en hadden gedragsregels die ze beloofden te volgen. Zo beloofden ze dat ze een goede conditie zouden houden en goed bleven trainen als cavalerist en dat ze hun bewapening, paard en uitrusting ook goed zouden onderhouden. Het was dus best veel werk om een goede ridder te zijn.

Zwaardvechtles voor ridders

In het weekend van 2 en 3 september kun je op Loevestein meetrainen met de ridders en de fijne kneepjes van het zwaardvechten leren. Tussendoor kun je wapens bekijken, vasthouden en alles vragen over het vechten en wapens in de middeleeuwen.
Er zijn demonstraties en workshops om 11:00, 13:00 en 15:00 uur.
Verdien jij je ridder-certificaat deze dag?

Middeleeuwse dans en muziek

Net als nu kwamen mensen in de middeleeuwen graag bij elkaar om plezier te maken. De kerk keek vaak op deze feesten neer en vond dat dansen niet goed was voor de zielenheil van de bevolking. Een aantal dansen werd zelfs verboden door de kerk. Toch werden bruiloften, oogstfeesten én kerkelijke feestdagen vaak aangegrepen om bij elkaar te komen en te dansen, zingen en muziek te maken. Meer weten over de muziek en dansen uit de middeleeuwen? Kom dit weekend kijken naar demonstraties van dansen en muziek uit de middeleeuwen, of doe zelf mee met een dans workshop

Prijs

Geen extra kosten. Reguliere toegangsprijs voor museum

eigen foto


«   »