Samenwerking lokale omroepen in regio versterkt

Lokale omroepen van Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Molenlanden, Papendrecht, Ridderkerk, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben recent een intentieverklaring ondertekend om samenwerking te intensiveren, gestimuleerd door de Nieuwe Mediawet van de Tweede Kamer.

Lees meer »

Leuke spelletjesmiddag voor jong en oud in BuBeClu

Afgelopen zaterdag 24 februari organiseerde Carlo van der Heijden in BuBeclu aan de Nijverheidstraat 2 in Aalburg een gezellige spelletjesmiddag voor iedereen. Het is altijd spannend om iets voor de eerste keer te organiseren, maar het was een succes. Jong en oud kwamen er op af.

Lees meer »

Museumweek op Slot Loevestein

Op 28 maart opent de nieuwe tentoonstelling “Tegenpolen – Verschillend verbonden” op Rijksmuseum Slot Loevestein. Dit viert het Slot in de Museumweek van 30 maart t/m 5 april 2024 van 10:00 tot 17:00 uur, met een gratis rondleiding door de tentoonstelling. 

Lees meer »

Stoer Liefdesverhaal op Slot Loevestein

Komend weekend start de voorjaarsvakantie en staat de liefde centraal op Slot Loevestein. Hoe ver ga jij voor de liefde? Zou je aan je verloofde je trouwgelofte teruggeven als jij levenslang de gevangenis in moet? Zodat die ander vrij is om met iemand anders te trouwen? En zou je je laten opsluiten in een gevangenis om bij je geliefde te kunnen zijn? Predikant Arnoldus Geesteranus en zijn verloofde, Susanna van Oostdijk, stonden 400 jaar geleden voor dit dilemma.

Lees meer »

‘Tegenpolen| verschillend verbonden’

In een wereld vol conflicten en veranderingen dringt zich steeds meer de vraag op: "ben je voor of tegen, en aan wiens zijde sta jij?" Meningsverschillen zijn normaal, maar wanneer een kloof ontstaat en het wij-tegen-zij denken vijandig wordt, brengt dat risico's met zich mee.

Lees meer »

Damen shipyards is verhuisd

Damen Shipyards sluit na 97 jaar vestiging in Hardinxveld-Giessendam. Op 1 januari 2024 verplaatste de BV haar activiteiten naar Gorinchem, met de verkoop van de oorspronkelijke werf.

Lees meer »

Foto Werkendamse in landelijk magazine

Dat Irene Damminga mooie foto’s maakt is regionaal bekend. Regelmatig staan haar foto’s in de (landelijke) media. Deze maand publiceert het magazine Natuur Fotografie een artikel over het thema ‘abstract’. Damminga heeft enige tijd geleden ook de Academie voor Abstracte Fotografie afgerond en vindt het een uitdaging om ook in dat genre mooie foto’s te maken.

Lees meer »